Biga Kaymakamlığı Karantinaya Alınan Köy Ve Mahalleler Hakkında Açıklama Yaptı

Biga Kaymakamlığı Karantinaya Alınan Köy Ve Mahalleler Hakkında Açıklama Yaptı

Biga İlçesi Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 7 Aralık Pazartesi günü Biga Kaymakamı Mustafa Can başkanlığında toplanarak Biga’nın bazı köy ve mahallelerinde karantina kararı almıştı. Peki nerede nasıl karantina uygulanıyor?

Biga İlçesi Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 7 Aralık Pazartesi günü Biga Kaymakamı Mustafa Can başkanlığında toplanarak Biga’nın bazı köy ve mahallelerinde karantina kararı almıştı. Peki nerede nasıl karantina uygulanıyor? Detaylar Biga Havadis Haber sitesinde.

Biga İlçesi Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 7 Aralık Pazartesi günü Biga Kaymakamı Mustafa Can başkanlığında toplanarak Biga’nın Güleçköy, Kemer, Kozçeşme köyleri ile Hamdibey, Turan, Sakarya, Yeniceköy ve Şirintepe Mahallelerinde karantina kararı almıştı.

Biga Havadis haber sitesi olarak Biga’nın Köy Ve Mahallelerinde Karantina Kararı alındı haberinde karantinaya alınan, biten ve devam eden köy ile mahalleler hakkında bilgi vermiştik. Biga Kaymakamlığı sosyal medya hesabından karantinaya alınan köy ve mahallelerin tam kapanma mı? Yoksa hane ve adres şeklinde mi? olduğu hakkında açıklama yaptı.

Biga Kaymakamlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ‘’Biga Umumi Hıfzıssıhha kurulunun 7.12.2020 tarih ve 130 sayılı kararınca ilçemize bağlı Güleçköy’de 10 gün süre ile giriş ve çıkışlar kısıtlanmıştır. Buna ek olarak ilçemiz merkez mahallelerin bir kısmında ve Kemer, Kozçeşme, köylerinde bazı haneler covid-19 salgını nedeniyle karantinaya alınmıştır. İlçemiz mahallelerinde şuan itibariyle karantina uygulaması söz konusu değildir.

Vatandaşlarımızın salgın süresince maske, mesafe, temizlik kurallarına uyması büyük önem arz etmektedir. Bu süreçte zorunlu olmadıkça kalabalık ortamlarda bulunulmaması, akraba, komşu ziyaretleri vb. yapılaması salgının önlenmesindeki en büyük tedbirlerdir. Bu nedenle vatandaşlarımızdan bu süreçte kurallara uymalarını önemle rica ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur, denildi.’’



Kaymakamlık 8.12.2020 18:31:00 0
  • Pazar 24.3 ° / 14.8 ° false
  • Pazartesi 25.4 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Salı 27.5 ° / 12.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04