Bilim ve Deney Haftası`nda Hem Öğrendiler Hem de Eğlendiler

Bilim ve Deney Haftası`nda Hem Öğrendiler Hem de Eğlendiler

Biga Belediyesi Bilgi Evleri`nde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Bilim ve Deney Haftası kapsamında etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında Alişdede Bilgi Evi, Cumhuriyet Bilgi Evi, Ada Bilgi Evi ve Şirintepe Bilgi Evi`nden 80 öğrencinin

Biga Belediyesi Bilgi Evleri`nde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Bilim ve Deney Haftası kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında Alişdede Bilgi Evi, Cumhuriyet Bilgi Evi, Ada Bilgi Evi ve Şirintepe Bilgi Evi`nden 80 öğrencinin katılımıyla 11 Mart Cumartesi günü 10-12 saatleri arası, Fen Bilgisi öğretmeni Elif Yalçın gözetiminde deneyler yaptılar.

8 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; "Evrenin veya olayların bir bölümünü ele alıp, çeşitli metotlardan yararlanarak gerçeğe uygun bilgiler elde etmeye bilim denir. Bilim alanlarında elde ettiğimiz bilgilerin, uygulamaya konulmasına teknoloji denir. Örneğin, sesin iletilmesi fen bilimlerinin konusudur. Bu bilgilerden yararlanarak telgraf, telefon, radyo, televizyon, telsiz gibi araçların yapılması teknolojidir.

Bilim bütün insanları ortak düşüncede birleştirir. Bilime önem veren milletler, teknoloji alanında ileri giderek daha gelişir, modern ve rahat yaşam koşullarına erişir. Mutlu ve rahat yaşamak için cehaleti yok etmek gerekir. Cehalet ise ancak bilimsel çalışmalar ile ortadan kaldırılabilir. Bu nedenle bilim ve teknoloji her alanda esas alınmalı ve insan hayatına yön vermelidir. Çağımızda bilgi alış verişi ve kullanımı çok önemli hâle gelmiştir. Bu çağa bilgi çağı denilmiştir. Bu çağı yakalayan, gereklerini yaşayan toplumlara da bilgi toplumu denilmektedir.

İnsanın yaşamını bu denli etkileyen, ufkunu açan, uygarlığı hızla geliştiren bilim ve teknolojinin önemi üzerinde durmak için okullarda her yıl 8-14 Mart tarihleri arasında kalan hafta bilim ve teknoloji haftası olarak kutlanmaktadır.

Bizlerde bilime verdiğimiz önemden dolayı en az 20 öğrenci kapasiteli, 1 öğretmen ana kumanda paneli, 3 öğrenci ünitesi, 10 deney malzeme dolabı, 6 öğrenci masası, 20 öğrenci taburesi, 7 bünzen beki ve 4 adet lavobası mevcut olan toplam 265 kalem malzeme ve hazırlık odası bulunan; ilk ve ortaöğretim düzeyi öğrencileri için fen bilgisi ve lise düzeyindeki öğrenciler için fizik, kimya, biyoloji dallarında deneyler yapabilecek tüm okullarımızın kullanabileceği Biga Belediyesi Bilim ve Deney Laboratuvarını hayata geçirdik.

Siz Değerli öğrencilerimizi Biga Belediyesi Bilim ve Deney Laboratuvarımıza bekler, Bilim ve Teknoloji Haftanızı kutlarım" ifadelerini kullandı.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eklenme Tarihi: 17.03.2017



1.01.0001 00:00:00 0
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Pazar 21.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36