Biga Belediye Başkanı İsmail Işık?ın 18 Mart Mesajı

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık?ın 18 Mart Mesajı

Ülkemizin ve dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale destanının yazıldığı topraklarda yaşayan bizler, vatan topraklarını canları pahasına savunan atalarımızın aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz.

Ülkemizin ve dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale destanının yazıldığı topraklarda yaşayan bizler, vatan topraklarını canları pahasına savunan atalarımızın aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz.
 

Atalarımız, 102 yıl önce emperyalizmin ordularına karşı savaşmış ve yıkık bir imparatorluktan genç bir Cumhuriyet kurmayı başarmışlardır. Tüm dünyanın, tarihi önemi konusunda hemfikir olduğu bu zafer, sonuçları açısından büyük kırılmalara neden olmuştur.
 

Atalarımız bu tarihi başarıya imza atarken; farklı etnik milliyetlerden oluşan kahramanlar olarak, savaş sonunda ulus olma bilincini de bu topraklara aşılamışlardır. Anadolu halkı topuyla, tüfeğiyle, küreğiyle, kanıyla, canıyla verdiği mücadele ile kahramanlaşmıştır. Bahçelili Mehmet Çavuşlar, Seyit Onbaşılar, Cemal Paşalar, Çobanlı Cevatlar, Telat Paşalar ve çok sayıda isimsiz kahramanın `vatan mücadelesi nasıl verilir` sorusuna verdikleri yanıttır, Çanakkale Zaferi. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün tarih sahnesine büyük bir askeri deha ve çok güçlü bir lider olarak çıkışı açısından da çok önemli bir başarıydı bu zafer. Birinci Dünya Savaşı`nın seyrini değiştiren bu zafer, `Çanakkale Geçilmez` sözüyle özetlenmiştir.
 

Mustafa Kemal Atatürk rehberliğinde, emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesini başlatan ve bağımsız bir devlet kurmayı başarmış olan halkımız tüm dünyanın ezilen, mazlum ve mağdur halklarına örnek olmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk`ün, Anzak askerlerinin annelerine ``Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve rahat uyuyacaklardır. Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır`` sözlerine karşılık Avustralya`dan bir annenin de Mustafa Kemal`e gönderdiği mektupta şu ifadelere yer vermesi manidardır:

``Gelibolu toraklarında yitirdiğimiz evlatlarımızın acısını, alicenap sözleriniz hafifletti. Gözyaşlarımız dindi. Bir ana olarak bana, bir güzelim teselli bahşetti. Yavrularımızın sonsuz uykularında, huzur içinde dinlendiklerinden hiç kuşkumuz kalmadı. Majesteleri kabul buyururlarsa bizler de kendilerine `Ata` demek istiyoruz. Çünkü, yavrularımızın mezarları başında söylediğiniz sözler, ancak bir öz babanın sözleri gibi yüce ve ilahidir. Evlatlarımızı bir baba gibi kucaklayan büyük Ata`ya tüm analar adına şükran, sevgi, saygıyla...``.

Bugün de ayrışmaya değil, birleşmeye ve bütünleşmeye ihtiyacımız vardır.

Tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi`nde halkımızın verdiği onurlu mücadeleyi saygı ile hatırlıyor; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 102. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan topraklarımızın kurtarılmasında canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum.

İsmail Işık

Belediye Başkanı

Eklenme Tarihi: 18.03.2017



1.01.0001 00:00:00 0
  • Cuma 20.4 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 19.1 ° / 8 ° Güneşli
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71