1.01.0001 00:00:00 0

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Programı

17 Mart 2017 Cuma günü saat 14:15?te 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Programı Karabiga Mustafa Kemal Ortaokulu Salonunda düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Programı

17 Mart 2017 Cuma günü saat 14:15?te 18 Mart Şehitleri Anma  Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Programı Karabiga Mustafa Kemal Ortaokulu Salonunda  düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan program, Karabiga Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencileri tarafından  okunan şiirlerle devam etti. Çanakkale Savaşı-Cepheye giden kınalı kuzuların hikâyesinin anlatımı, Çanakkale tiyatrosu son yoklama(gölge oyunu) ardından kapanış yapıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer KARATAŞ katıldığı bu programda şu sözleri dile getirdi; ?Öncelikle bende başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. Beldemizde de gazi ve şehitlerimize her zaman önem veriyoruz. Şehit vurulunca değil unutulunca ölür düşüncesiyle yapılan araştırmalar sonucunda bilgilerine ulaştığımız 100 şehidimiz için beldemizde Karabiga Şehitliğini oluşturduk. Bu şehitlerimiz Çanakkale Deniz Savaşlarında hastane olarak kullanılan taş mektep diye bilinen eski okulda tedavi görmekteyken veya tedavi edilmek üzere deniz yoluyla beldemize gelirken yolda şehit olanlara ait. Şehit yada gazilerimizin hakkını ödememiz tabi ki mümkün değil ancak bu konuda onları unutmamak geçmişimizi gelecek nesillere aktarabilmek bizim için son derece önemli. Değerli öğretmenlerimizden ricam zaman zaman öğrencilerimize Karabiga şehitliğine ziyarete götürmeleri çünkü biliyoruz ki geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez. Birde Karabiga adlı kitabımızda şehitlerimizle ilgili bütün bilgilere ulaşabilirler. Öğrencilerimize de anlatımları için teşekkür ediyorum. Diye konuştu.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eklenme Tarihi: 18.03.2017


Anahtar Kelimeler:


Bu Haberler İlginizi Çekebilir