Tarih: 01.01.0001 00:00

Kitaplar Karanlıkların Feneridir Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Biga Dumlupınar Ortaokulu 53.?üncü Kütüphaneler Haftası nedeniyle 27 Mart Pazartesi günü saat 11:00?de Atatürk Kültür Merkezinde düzenlediği programla Kütüphaneler Haftasını kutladı.

Düzenlenen programa; Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Emre Mengi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programa bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesiyle başlandı. Kütüphane yetkilisi Ali Köse konuşma yaptı.

Ali Köse; Kütüphane haftasının 53.?üncüsünü kutlamaktayız. Okumak, öğrenmek, öğrendiklerimizi hayata tatbik ederek, yaşamamızı kolaylaştırmak önemli hususlardandır. Bu amaçla halk kütüphanelerimiz kurulmuştur.
 

Halkımızı kütüphanelere yönlendirmek açısından, kütüphanelerin fiziki şartları da önem arz etmektedir. Kütüphanelerin ulaşımı ve temizliği önemlidir.

Biga ilçe halk kütüphanemiz kurulduğundan bu yana çeşitli mekânlar değiştirerek, bugünkü ortamına kavuşmuştur. Yeni kütüphane yerimiz hükümet konağı sergi salonudur. Temennimiz daimi olarak hizmet vereceği bir hizmet binasının olmasıdır.

Kütüphanemizin yeni yerinin ve çeşitli ihtiyaçlarının karşılanmasında bizlere yardımcı olan, öncülük eden Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan?a teşekkür ediyorum.

Halk kütüphanemiz, halkımızın, öğrencilerimizin, hizmetindedir. Üye olmak ve kitap almak ücretsizdir. T.C. no yeterli olmaktadır. Hafta boyunca kütüphanemizde güncel kitaplardan oluşan kitap sergimiz açık olacaktır. Sizleri, halkımızı, öğrencilerimizi yeni kütüphane yerimizi ve kitaplarımızı görmeye davet ediyorum, dedi.

Kütüphanede en çok kitap okuyan kişilere ödülleri verildi. Emel Kavalcı, Göksun Ertuğ Palaz, Baki Seçim en çok kitap okuyan kişiler olarak ödüllerini Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan tarafından aldılar.

Okul kütüphanesi ve sınıf kütüphanesinden en çok kitap okuyan öğrencilere ödülleri verildi. Ayşe Ece Güler ( Yeniceköy İlkokulu), Bilge Gülce Öztürk (Dumlupınar Ortaokulu), Şule Gürkan (Safiye Hüseyin Elbi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen tarafından aldılar.

Biga Dumlupınar Ortaokulu öğrencileri kitap okumanın faydasını anlatan tiyatro gösterisi sunuldu. Öğrencilerin hazırladığı sokak röportajı izlendi. Öğrenciler tarafından şair ve yazarlar hakkında mesaj verdiler. Müzik öğretmeni tarafından hazırlanan kitap hakkındaki şarkı koro şeklinde söylendi. 

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eklenme Tarihi: 27.03.2017




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —