Kalbim Sağlıklı Bedenim Sağlıklı Projesi

Kalbim Sağlıklı Bedenim Sağlıklı Projesi

Biga Safiye Hüseyin Elbi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Kalbim Sağlıklı Bedenim Sağlıklı projesini hazırladılar. Projenin yürütme kurulunda Osman Özçelik, Sinem Erbaş ve Büşra Karakuş Çakmak yer alıyor. Biga Safiye Hüseyin Elbi M

Biga Safiye Hüseyin Elbi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Kalbim Sağlıklı Bedenim Sağlıklı projesini hazırladılar. Projenin yürütme kurulunda Osman Özçelik, Sinem Erbaş ve Büşra Karakuş Çakmak yer alıyor.

Biga Safiye Hüseyin Elbi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu projeyi dört yıldan bu zamana kadar devam ettiriyorlar.

Proje kapsamında; Safiye Hüseyin Elbi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İçdaş Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ayşe Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hamdibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9.?uncu sınıf öğrencilerine kalp sağlığı taraması yapıldı.

EKG çekimleri Biga Safiye Hüseyin Elbi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi uygulama laboratuvarında yapılıyor. Çıkan sonuçların değerlendirilmeleri Biga Devlet Hastanesi Kardiyoloji uzmanları ve acil tıp uzmanları tarafından incelenip ve değerlendiriliyor.

Proje kapsamında yapılan araştırmalarda kalp rahatsızlığı olan 8 öğrenci tespit edilmiş ve 1 kişinin ileri derecede kalp rahatsızlığı olduğu anlaşıldı. Şuanda tüm öğrencilerin tedavileri yapılıyor. 

Proje kapsamında mesleki ve teknik liselerde okuyan 9.?uncu sınıf öğrencilerinin EKG(Elektrokardiyografi) ölçümleri yapılarak kalp sağlıkları değerlendiriliyor.

Kalbim sağlıklı bedenim sağlıklı projesi;  günümüzde giderek artan kalp rahatsızlıklarına dikkat çekmek ve kişilerde kalp sağlığında erken teşhisin önemi hakkında bilinç uyandırmak amacıyla lise ve dengi okullarda EKG taraması yaparak, bu zamana kadar belirti vermemiş rahatsızlıklar hakkında bilgi edinip koruyucu ve iyileştirici önlemler alınması konusunda bireyleri bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eklenme Tarihi: 06.04.2017



1.01.0001 00:00:00 0
  • Cumartesi 25.9 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 26.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • BIST 100

    9900,25%-0,76
  • DOLAR

    34,10% 0,28
  • EURO

    38,11% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2877,00% 1,70
  • Ç. ALTIN

    4673,23% 1,54