Tarih: 01.01.0001 00:00

Bahar Turnuvası Kura Çekimi Yapıldı İlk Maç Yarın Başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Biga?da her yıl düzenlenen Bahar Turnuvası kura çekimi 17 Nisan Pazartesi günü saat 18:00?de Biga Belediyesi Nikâh Salonunda yapıldı. Bahar Turnuvasının ilk maçı 18 Nisan Salı günü saat 18:30?da başlayacak. Turnuva yaklaşık 45 yıldan beri devam ediyor. İnşallah daha uzun yıllar devam etmesini istiyoruz. Bahar Turnuvasına katılan takımlar ilk yarı 25 dakika, ikinci yarı 25 dakika olmak üzere toplam 50 dakika maç oynayacak.

İlk Maç 18 Nisan Salı günü saat 18:30?da başlayacak

Bahar turnuvasının ilk maçı Dimeteko-İdriskoru Pegai Emlak arasında saat 18:30?da Bigaspor Sosyal Tesislerinde oynanacak.

Geçen yıl olaylardan sonra turnuva olmayabilir dedik

Bahar Turnuvası Tertip Komitesinden yapılan açıklamaya göre; Bahar turnuvasına 23 takım katılıyor. Turnuvaya futbolcuların, yöneticilerin, seyircilerin herkesin katkı vermesi gerekiyor. Geçen yıl yaşanan olaylardan sonra bu turnuvanın olmayacağını düşünmüştük. Biga Belediyesi İsmail Işık bu turnuvanın devam etmesini istedi ve bizde tertip komitesi olarak devam etmesi için karar verdik.

Futbolcuların ve takımların cezaları silindi

Geçen sene yapılan turnuvada ceza alan takım ve oyuncuların cezaları Biga Belediyesi İsmail Işık ve tertip komitesi olarak iptal ederek yeni bir sayfa açtık. Bahar Turnuvasının Tertip Komitesi Başkanı Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, yardımcısı ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet bey?dir.

Maç öncesi takımların hazır olması gerekiyor

Maç listesi tertip komitesine maç öncesi en az 15 dakika önce verilmesi gerekiyor. Aksi takdirde günde 2 veya en fazla 3 maç oynanabilir. Maç listesi geç verildiğinde maç saatleri gecikiyor. Maça çıkacak takım da sahada en az 1, en fazla 2 yetkili olması gerekiyor. Eğer maça çıkacak takımda yetkili olmadığı takdirde takım hükmen yenilmiş sayılacak. Geçen sana tatsız olaylar yaşandı saha içinde sigara içenler oldu. Böyle tatsız olayların yaşanmasını istemiyoruz.

Günde en az 1, en fazla 3 maç oynanacak. 3 maçta oynandığında ilk maç 17:00?de, ikinci maç 18:20?de ve üçüncü maç ise 19:30?da başlayacak. İki maç oynandığı zaman birinci maç 17:30, ikinci maç ise 19:00?da başlayacak.

Futbolcular kıyafetlerine dikkat etmelidir

Maç oynayacak futbolcular tekmelik takmak zorundadır. Tekmeliksiz futbolcu oynayamaz. Sağlık açısından önemlidir. Öyle oyuncular var ki karton kullanarak maça çıkıyor. Maça çıkacak takımların oyuncuları kontrol edilecek ve tekmeliği olmayan futbolcu maça çıkamayacak.

Renkleri farklı çorap giyilmeyecek. Biz takımların karışmaması için o günlük çorap vereceğiz. Ancak çorapların kesilmemesi ve temiz olarak geri teslim edilmesini istiyoruz. Tertip komitesi olarak çorap vermiyoruz sadece maç öncesi sadece renklerin karıştırılmaması için çorap ediyoruz. Ancak takımlarda ki futbolcularda bir ya da iki tekmelik olmadığı takdirde yardımcı olmak amacıyla tekmelik verebiliriz. Ancak takım olarak çorap ve tekmelik vermiyoruz.

Amaç Şampiyonluk Değil Centilmenlik

Turnuvaya katılan takımların amacı ille de şampiyonluk olması gerekmiyor. İyi futbol oynansın, centilmen olunması gerekiyor. Turnuvaya katılan takımların ayrıca amacı spor yapılması ve eşimizin, dostumuzun bizleri seyretmesi ve herkesin mutlu olmasıdır. Kimse kimseye küfür etmesin, sahalara yabancı madde atmasın. Futbol oynayan futbolcular ve seyircilerinde mutlu olmasını istiyoruz.

Böyle Bir Turnuva ve Atmosferi Hiçbir Yerde Bulunamaz

Çanakkale, Çan ve Gönen?de böyle turnuvalar yapılıyor. Ancak Biga?da yapılan turnuvalarda seyirciler ve takımlarda centilmence oynayarak bitirmek isteriz.

Bahar Turnuvasında hergün oynanacak maçların listelerini Bigaspor Sosyal Tesislerinin önünde asılacak olan tablodan takip edebilecek.

Turnuvaya Katılacak Takımlar ve İsimleri Şöyle;

  1. Dimetoka
  2. İdriskoru Pegai Emlak
  3. Yalçın Tesisat Malzemeleri(YTS)
  4. Biga Ahşap
  5. Akyaprak
  6. Müftülük
  7. Güngör İnşaat
  8. Jotun Yeniçiftlik
  9. Biga Yılmaz İnşaat
  10. Gözde Büfe
  11. Erdağı Emlak
  12. BAY(maç oynanmayacak)
  13. Korkmaz Et
  14. Yıldırım İnşaat
  15. Doğtaş
  16. Uğur Kuyumculuk
  17. Karahamzalar
  18. Ceyhan İnşaat Şehitlik
  19. Gürçeşme
  20. Turan Ticaret
  21. Cemre Market
  22. Ovacıklı Nalburiye
  23. Namazgâh
  24. Kaldırımbaşı

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ 

Eklenme Tarihi: 17.04.2017




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —