1.01.0001 00:00:00 0

Biga Sağlığa Yürüyor

Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği?ne bağlı Biga Devlet Hastanesi personelleri Hastane Bahçesinden, Biga Şehir Parkı?na yürüdü. 10 Mayıs ?Sağlık İçin Hareket Et? Günü ve 22 Mayıs ?Avrupa Obezite Günü? kapsamında ; her iki günün önemine

Biga Sağlığa Yürüyor

Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği?ne bağlı Biga Devlet Hastanesi personelleri Hastane Bahçesinden, Biga Şehir Parkı?na yürüdü.

10 Mayıs ?Sağlık İçin Hareket Et? Günü ve 22 Mayıs ?Avrupa Obezite Günü? kapsamında ; her iki günün önemine ilişkin olarak obezitenin önlenmesi, düzenli fiziksel aktivite yapılması ve sağlık üzerine olumlu etkileri konusunda farkındalık yaratmak amacı ile düzenlenen faaliyetler Diyetisyen Gönül BİLECEN tarafından 18.05.2017 tarihinde hastane personeline yönelik eğitim verilmesi ile başladı.

22 Mayıs pazartesi günü ise Biga Devlet Hastanesi Yönetimi ve Eğitim Komite Üyeleri tarafından ?Biga Sağlığı Yürüyor? temalı yürüyüş düzenlendi. Hastane personeli ve stajyer öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen yürüyüş Biga Şehir Parkında sonlandı.

Şehir Parkında açılan stantta yürüyüşe katılanlara ve parkta bulunan ziyaretçilere yeşil elma,su ve obezite ile ilgili broşür dağıtımı yapılarak , konu ile ilgili bilgiler verildi.

Biga Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Hamit ÖZÇELİK yapmış olduğu açıklamada;

Tüm dünyada hızla artan Obezite, yaşam kalitesini düşüren çok faktörlü kronik bir hastalıktır. Bu nedenle; günümüzde obezite ile mücadelede, bireysel mücadelenin yanı sıra kurumsal mücadele de önem kazanmıştır.

Ülkemizde görülme sıklığı giderek artan, çocuklarımızı ve gençlerimizi etkileyen bu hastalıkla etkin şekilde mücadele etmek, toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini arttırarak bireylerin yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmalarını teşvik etmek , böylece ülkemizde obezite ve obeziteye bağlı hastalıkların görülme sıklığını azaltmak bizlerin önemli görevlerindendir.

Obezite, erişkinlerde olduğu kadar, çocukları da etkileyen kronik bir hastalık haline gelmiştir. Bunun nedeni olarak teknolojinin ilerlemesi ile birlikte çocukların fiziksel aktiviteden uzaklaşması, televizyon ve bilgisayar oyunlarına yönelmeleri ve modern beslenme alışkanlıkları görülmektedir. Çocuk hareket eden bir varlıktır. Hareketsiz bir yaşam tarzı onun doğasına aykırıdır. Hareket ve spor bir çocuğun fiziksel, bilişsel ve duygusal büyüme ve gelişmesinde çok önemli bir rol oynamaktadır. Spor bilincini ve spor yapma alışkanlığını küçük yaştan itibaren yerleştirerek obezite ve onun meydana getirdiği hastalıklardan uzak, daha sağlıklı ve mutlu nesiller yetiştirmemiz hepimiz için büyük önem taşımaktadır. Dünya Sağlık Örgütü tarafından 10 Mayıs ?Sağlık İçin Hareket Et? Günü ve 22 Mayıs ?Avrupa Obezite Günü? olarak kabul edilmiş olup, söz konusu program kapsamında her iki günün önemine ilişkin olarak obezitenin önlenmesi, düzenli fiziksel aktivite yapılması ve sağlık üzerine olumlu etkileri konusunda farkındalık yaratmak amacı ile ?Biga Sağlığı Yürüyor? temalı yürüyüşümüzü gerçekleştirdik, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim dedi.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eklenme Tarihi: 23.05.2017

Anahtar Kelimeler:


Bu Haberler İlginizi Çekebilir