Uyuşturucu İle Mücadele Toplantısı Yapıldı

Uyuşturucu İle Mücadele Toplantısı Yapıldı

Uyuşturucu ile mücadele toplantısı 22 Mayıs Pazartesi günü saat 14:00?de Biga Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya konuşmacı olarak Çanakkale İl Jandarma Narkotik Suç Kısım Amirliğinden İlker Boztepe, Çanakkale Halk Sağlığı Müdür

Uyuşturucu ile mücadele toplantısı 22 Mayıs Pazartesi günü saat 14:00?de Biga Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya konuşmacı olarak Çanakkale İl Jandarma Narkotik Suç Kısım Amirliğinden İlker Boztepe, Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğünden Psikolog Kevser Çeliktürk katıldı.

Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğünden Kevser Çeliktürk slayt halinde anlatarak yaptığı konuşmada;

Uyuşturucu kullanımında bağımlılık oluştuğu takdirde vücuda çok zarar veriyor. Madde kullanımında ilk tanışma dönemi hiç kullanılmamış olmaktır. Gençler kendi arasında bir kere içmek ile bir şey olmaz demeleriyle birlikte kullanım başlar. Uyuşturucu madde kullanımı aslında ilk başlangıç olarak sigara kullanımı, alkol kullanımı olduğunda uyuşturucu içme dönemi yavaş yavaş başlayabilir.

Madde kullanımında gençlerin ergenlik dönemi, ailevi sorunlar, psikolojik sorunlar, arkadaş ortamı önemlidir. Uyuşturucu ile tedavi merkezleri bulunuyor. Ancak kişinin tedaviyi kabul etmesi gerekiyor. AMATEM(Alkol ve Madde Tedavi Merkezi), ÇAMATEM(Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi) bulunuyor. Çanakkale?de AMATEM merkezi bulunuyor,dedi.

Çanakkale İl Jandarma Narkotik Suç Kısım Amirliğinden İlker Boztepe; Bölgemizde kullanan uyuşturucu maddeler hakkında bilgi verdi. Bölgemizde en çok esrar, bonzai, sentetik haplar bulunmaktadır. Uyuşturucu maddeler ormanlar, tarlalar ve özel seralarda yetiştirenler oluyor. Böyle bir durum olduğunda muhtarların gerekli asayiş birimlerine bildirmeleri gerekiyor.

Uyuşturucu madde kullanan kişilerde bir takım çeşitli farklılıklar bulunmaktadır. Göz altları, yanaklarda ve yüzlerde renk değişikliği ve şişlikler bulunur. Uyuşturucu kullanan kişiler damardan kullandığında kolları morarır. Bu kişiler yaz ve kış sürekli uzun kollu kıyafetler giyerler.

Uyuşturucu madde kullanan kişilerin birçoğu aslında satıcıdır. Çünkü uyuşturucu almak için para gerekiyor. Örneğin 10 gr alır. Hepsini kullanmaz ve 2 gramını satar tekrar kendisine uyuşturucu madde alır. Mutlaka çocuklarımıza sahip çıkalım.

İlçenizde, köyünüzde, mahallenizde, okulunuzda kesinlikle çeşitli önlemler alınmalıdır. Yabancı kişiler okul önlerinde bulunmamalı ve uzaklaştırılmalıdır. Unutmayalım, SİZ ÇOCUĞUNUZA SAHİP ÇIKMAZSANIZ, BİR GÜN BAŞKALARI SAHİP ÇIKAR,dedi.

Toplantıya Jandarma Komutani M.Emre Mengü, İlçe Emniyet Müdürü Onur Çalışkan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Kıvanç Işık, Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah ve muhtarlar katıldı.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eklenme Tarihi: 24.05.2017



1.01.0001 00:00:00 0
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 19.1 ° / 8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.3 ° / 13.4 ° false
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,32
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2508,54% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22