Biga Kaymakamlığı Haziran Ayı Halk Günü ve Muhtarlar Buluşması

Biga Kaymakamlığı Haziran Ayı Halk Günü ve Muhtarlar Buluşması

Biga Kaymakamlığı tarafından düzenlenen halk günleri toplantısı ve muhtarlarla buluşması 28 Haziran Çarşamba günü saat 14:00?de Biga Kaymakamlığı toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda Biga?nın ve köylerin sorunları konuşuldu. Toplantıya; Emniyet Müdürü

Biga Kaymakamlığı tarafından düzenlenen halk günleri toplantısı ve muhtarlarla buluşması 28 Haziran Çarşamba günü saat 14:00?de Biga Kaymakamlığı toplantı salonunda yapıldı. 

Toplantıda Biga?nın ve köylerin sorunları konuşuldu. Toplantıya; Emniyet Müdürü Onur Çalışkan, Biga Müftüsü Fahri Tüfekçioğlu, daire amirleri, Biga merkez belde ve köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, geçmiş ramazan bayramınızı kutluyorum. Toplantıya katıldığınız için teşekkür ederim, dedi. Biga Merkez ve köylerin sorunları konuşuldu ve yetkililer tarafından çözüm arandı.

Elektrik arza sistemi 186 iletişim numarasının ücretli olması ve özellikle köylerdeki muhtarların zorunluk çektiği söylendi. 186 elektrik arza da vatandaşların uzun süre bekledikleri ve yüksek ücret ödendiği söylendi. Konuyla ilgili muhtarlar için özel bir sistem kurulacağı söylendi.

Aziziye köyünde yol sorunu olduğu söylendi. Bağ, bahçe ile birleşiminde yol sorunu var. Vatandaşlar zor geçiyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamada asfaltlama çalışmaları yapılacağı zaman bu sorunun çözüleceği söylendi.

Köylerde buğday biçme zamanı başladı. Yangına karşı önlemlerin alınması gerektiği söylendi. Konu hakkında ilçe tarım müdürlüğü tarafından kontroller yapılacak. Çiftçilerde gerekli önlemleri alması gerekiyor. Yangınlara karşı tarla temizliği ve yangın tüpü bulundurulması gerekiyor.

Geçen yıl 206 orman yangını oldu. Tarla sahibi, biçerdöver kullanan çiftçiler önlemlerini almalı. Muhtarlar ve ilçe tarım müdürlüğü de gerekli kontrolleri yapması gerekiyor.

Sokak lambaları ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Ana yollarda ve köylerde birer birer kademeli olarak azaltılıyor. TEDAŞ yetkilileri konu hakkında kontrol ve çalışmalarını sürdürüyor.

Köylerde elektrik direkleri ağaç olarak kullanılıyor. Beton elektrik direği için TEDAŞ olarak 10 köy için başvuru yapıldı. Önümüzdeki yıl yeni yatırım için ağaç elektrik direkleri, beton direk olarak değiştirilmesi planlanıyor.

Köylerde içme suları klorlanıyor ve bakımı yapılıyor. Ekipler kontrol ve bakımlarını yapıyor.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eklenme Tarihi: 28.06.2017



1.01.0001 00:00:00 0
  • Cuma 25.6 ° / 16.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • BIST 100

    9962,73%1,93
  • DOLAR

    34,05% -0,01
  • EURO

    37,99% 0,26
  • GRAM ALTIN

    2817,87% 0,55
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27