Tarihe Engelsiz Erişebilirlik Projesi Tanışma Etkinliği Yapıldı

Tarihe Engelsiz Erişebilirlik Projesi Tanışma Etkinliği Yapıldı

Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca uygulanacak proje, yaklaşık 6 ayda tamamlanacak. Proje kapsamında, tarihi alanda, görme ve işitme engelliler ile aileleri için kılavuzlar eşliğinde farkındalık ve duyarlılık eğitimleri ile sosyal k

Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca uygulanacak proje, yaklaşık 6 ayda tamamlanacak. Proje kapsamında, tarihi alanda, görme ve işitme engelliler ile aileleri için kılavuzlar eşliğinde farkındalık ve duyarlılık eğitimleri ile sosyal kaynaştırma etkinlikleri düzenlenecek.

Projeyle, tarihi alandaki tanıtım videolarında işaret diline yer verilmesi, belirli yerlerde Braille alfabesi kullanılması ve sesli kitapla daha çok engelliye erişilmesi sağlanacak. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, yaptığı açıklamada, tarihi alanı görmeyen, bilmeyen kimsenin kalmamasını istediklerini aynı zamanda Çanakkale`nin herkesin olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Çanakkale Savaşları`nın yaşandığı, kahramanlıkların yazıldığı bu toprakları herkesin görmesini arzu ediyoruz. Bu proje de bu arzunun bir parçası. Tarihi alanda ziyaret noktalarını öyle bir hale getirmeliyiz ki herkes kendi imkânlarıyla, kendi kendine burayı gezebilme güzelliğine sahip olsun. Bunun için çalışmalarımıza `Tarihe Engelsiz Erişebilirlik` projesiyle devam ediyoruz." dedi.

??Tarihe Engelsiz Erişebilirlik?? Edes Hibe Projesi  Uygulamaya Konuluyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün ??Engelliler Destek?? Programı kapsamında Çanakkale Valiliği koordinasyonunda Başkanlığımızın ilk ??Tarihe Engelsiz Erişebilirlik?? projesi uygulamaya konuluyor.

Projemizin hedef kitlesi 15 yaş ve üstü engellilerle ilgili duyarlılık ve farkındalığın geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Proje kapsamında Tarihi Alan?da görme ve işitsel engelli bireyler, aileleri, Tarihi Alan Kılavuzları ve Başkanlığımızın tüm personeli ile farkındalık ve duyarlılık eğitimleri ile sosyal kaynaştırma etkinlikleri gerçekleşecektir.

Öncelikle temel amacımız engelli bireylerin tarihe engelsiz ulaşabilmesidir. Her bireyin Tarihi Alan?ı gezip görecek yeterli bütçesinin olmaması, bunun yanında, bir işaret dili tercümanı ve refakatçi ile gelmesinin maliyetinin de yüksek olduğu göz önünde bulundurularak örnek pilot uygulama olan bu proje kapsamında çeşitli çalışmalar yürütülecektir. Bu kapsamda, tanıtım videolarımızdan bazılarına işaret dili tercümanı, Braille alfabeli kabartma teknikleri uygulaması ve sesli kitap ile daha çok engelli bireye erişilmesi sağlanacaktır. Böylelikle engelli hedef kitlemiz sosyal hayatın içine dahil edilmiş olacak ve engelsiz hedef kitle ile iletişim ve farkındalık arttırılacaktır. Bu kapsamda eğitim atölyeleri ve sosyal kaynaştırma etkinlikleri yapılacaktır.

Sosyal sorumluluk projemizin paydaşları olan Çanakkale Görme Engelliler Derneği, Çanakkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirilecektir.
Sosyal sorumluluk projemizin sürdürülebilirliği kapsamında proje sonrasında basım-yayım çalışmaları ihtiyaca göre Başkanlığımızca desteklenecek ve Türkiye genelinde engelli kurum ve kuruluşlarına dağıtımı yapılacaktır. Bu doğrultuda, hem daha çok engelli bireye ulaşılacak hem de farkındalığın arttırılması sağlanacaktır. 

Yapılacak Kaynaştırma Etkinlikleri

1. Tanışma Etkinliği 
2. Tarihi Alan Gezisi 
3. Piknik Organizasyonu 
4. Eğitim Atölyesi (Aralık ayı boyunca)

Eklenme Tarihi: 25.09.2017



1.01.0001 00:00:00 0
  • Cuma 18 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.8 ° / 3.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 7.8 ° / 3.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,47% 0,05
  • EURO

    36,42% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2956,00% 0,72
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55