Ekonomi 1.01.0001 00:00:00 0

Elektronik Belge Dağıtım Sistemi Biga TSO`da Hayata Geçirildi

Biga TSO?da e-belge dönemi başladı Biga Ticaret ve Sanayi Odası (Biga TSO) Başkanı Şadan Doğan, iş dünyasına büyük kolaylık sağlayan e-belge sisteminin hayata geçtiğini söyledi. Biga TSO Başkanı Doğan yaptığı açıklamada Oda üyelerine kesintisiz hizmet ver

Elektronik Belge Dağıtım Sistemi Biga TSO`da Hayata Geçirildi

Biga TSO?da e-belge dönemi başladı

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (Biga TSO) Başkanı Şadan Doğan, iş dünyasına büyük kolaylık sağlayan e-belge sisteminin hayata geçtiğini söyledi.

Biga TSO Başkanı Doğan yaptığı açıklamada Oda üyelerine kesintisiz hizmet verebilmek amacıyla, Elektronik Belge Dağıtım Sistemi Projesi`ni (EBDS) hayat geçirdiklerini belirtti.

?EBDS SON DERECE GÜVENLİ?

Sistemin üyeler açısından önemli olduğunu belirten Doğan, ?e-imza, elle atılan imza ile aynı hukuki geçerliliğe sahiptir. Doğal olarak, e-imzanın güvenirliği şifrelenmiş olmasından kaynaklanır. Bu sistem, şifrelenmiş verileri gönderen bilgisayar ile bu şifrelemeyi çözebilen alıcı bilgisayar arasında çalışır. Gönderenin şifreleme işlemi ile alıcının doğrulama işlemi verinin güvenli bir kaynaktan geldiğini gösterir? dedi.

EBDS ile üyelerinin zamandan tasarruf edeceğini ifade eden Doğan şunları söyledi: ?EBDS ile e-belge dönemine geçilmesi üyelerimiz için son derece güzel bir projedir. Elle atılan ıslak imza gibi kullanılabildiği için, internette her türlü resmi işlemin, hem zamandan hem de kâğıttan tasarruf edilerek ve elektronik ortamda arşivlenerek yürütülmesine olanak sağlar. Bugüne kadar vermiş olduğumuz hizmetlerimizde; Üyelerimiz kurumumuza gelerek ıslak imzalı belge almakta ve bunları çeşitli kurumlara işlem amacıyla sunmaktaydı. Bu süreçler, kurumumuzun yoğun olduğu dönemlerde üyelerimiz açısından istenmeyen zaman kaybına sebebiyet vermekteydi. 7x24 e-belge projesinde; Oda Sicil Kayıt Sureti, Faaliyet Belgesi, Ortaklık Durum Belgesi, Yetki Belgesi ve Ticari İkametgâh Belgelerini Üyelerimize elektronik ortamda, elektronik imzalı olarak verebileceğiz. Belgenin güvenliği için belgenin altındaki karekod yardımı ile belgenin doğruluğu tespit edilebilmekte. Ayrıca belge taleplerinin ödemeleri Sanal POS üzerinden kredi kartı ile yapılabilmekte.?

Doğan, ?TOBB tarafından sağlanan hizmet odaklı bu proje, Odamızın üyelerinin hizmetine açılmıştır. Bu proje tüm üyelerimize hayırlı ve uğurlu olsun. Üyelerimiz, Odamız internet (www.bigatso.tobb.org.tr) sitesinden bu uygulamaya ait linkten https://ebelge.tobb.org.tr giriş yapabilirler. Odamızın Adını, Firmasının vergi numarasını, firmasının oda sicil kayıt numarasını ve Firma yetkili kişisinin T.C. Kimlik Numarasını girerek işleme devam etmekte ve doğrulama işlemi yapabilmektedir. Doğrulanan bu bilgilerden sonra yetkili kişinin Odamız Üyelik sisteminde tanımlı olan cep telefon numarası ve yetkili kişinin e-mail adresini de girerek sisteme kaydı tamamlamaktadır" ifadelerini kullandı.

e-belge için tıklayınız hızlı aidat ödeme için tıklayınız

Eklenme Tarihi: 04.10.2017

 


Anahtar Kelimeler:


Bu Haberler İlginizi Çekebilir