Biga Kaymakamlığı Ekim Ayı Halk Günleri Toplantısı

Biga Kaymakamlığı Ekim Ayı Halk Günleri Toplantısı

Biga Kaymakamlığı vatandaşlık, muhtarlar ve ilçe güvenlik toplantısı 4 Ekim Çarşamba günü saat 10:30?da kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda muhtarlar tarafından köylerin ve mahallelerin sorunları anlatıldı. Biga Kaymakamı Mustafa

Biga Kaymakamlığı vatandaşlık, muhtarlar ve ilçe güvenlik toplantısı 4 Ekim Çarşamba günü saat 10:30?da kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda muhtarlar tarafından köylerin ve mahallelerin sorunları anlatıldı.

Biga Kaymakamı Mustafa Can; köylerimizde 85 km?lik yol çalışması yapıldı. Çalışmalarımız devam edecek, dedi.

Kaldırımbaşı köyü muhtarı; köyümüzde yol çalışması yapıldı. Yağmur yağdıktan sonra ulaşım zorlaşıyor. Yola kis ve asfalt dökülmesi gerekiyor. Ancak bu sorun sadece Kaldırımbaşı köyünün sorunu değil. Bir çok köy yollarında aynı sorun yaşanıyor.

Eski Balıklı köyü muhtarı; köyümüzdeki köprü çökmek üzere bakımı yapılması gerekiyor. Öğrenci servis araçlarının güzergahında bulunan yolumuz bozuk. Yolumuzun ve köprümüzün gerekli bakımların yapılmasını istedi.

Ağaköy muhtarı; köylerde yangın tankeri olması gerekiyor. Ormana yakın köyler bulunuyor. Kanal açma ve kanalizasyon aracına ihtiyaç var. Biga ve Gümüşçay Belediyesinden araç temin ediliyor. Ancak gerekli müdahale zamanında yapılmadığında vatandaş zarar görüyor.

Abdiağa köyü muhtarı; köylerimizde çöp kutuları eksik. Yeni getirilen çöp kutularının bazı yerleri kusurlu çıkıyor. Çöp kutularının bakımının yapılması ya da yeni çöp kutularının getirilmesini istiyoruz.

Şakirbey köyü muhtarı; Taşoluk sulama birliği ile ilgili sorunları dile getirdi. Arazilere su gelmiyor. Deremizin de temizlenmesi ve bakımının yapılması gerekiyor.

İdriskoru köyü muhtarı; öğrencilerin geçtiği alt geçit yağmur yağdığında içi su ile doluyor. Öğrenciler alt geçiti kullanamıyor.

Sarıkaya köyü muhtarı; yollarda bulunan menfezler tıkalı. Yağmur yağdığında zor durumda kalıyoruz.

Kayapınar köyü muhtarı; yeni yerleşim alanlarına elektrik verilmiyor. Bazı köylerde ise elektriklerin düşük voltajlı olarak geldiği söylendi. Bu durumda vatandaşın elektronik ürünlerinin zarar gördüğü söylendi. Yeni yerleşim yerleri ve yeni yapılan evlere muhtarların vatandaşlara elektrik verilmesiyle ilgili verdiği dilekçenin UEDAŞ?tan dilekçenin yeterli olmadığı söylendi.

Biga Kaymakamı Mustafa Can sorunları dinledi. Belirtilen sorunları en kısa zamanda çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

Toplantıya; Biga Kaymakamı Mustafa Can, Jandarma komutanı, Biga İlçe Emniyet Müdürü Onur Çalışkan, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Biga Müftüsü Fahri Tüfekçioğlu, köy ve mahalle muhtarları, Biga Sivil Toplum örgütleri, Dernek Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eklenme Tarihi: 04.10.2017



Kaymakamlık 1.01.0001 00:00:00 0
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 19.1 ° / 8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.3 ° / 13.4 ° false
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,32
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2508,54% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22