Bu Yıl Yaz Tatilinde Öğrencilerinize Dikkat Edin

Bu Yıl Yaz Tatilinde Öğrencilerinize Dikkat Edin

Eskiden öğrenci olmak, karne almak ve yaz tatili için sevinmek bir başka olurdu. Okullar da sınavların başlamasıyla birlikte notları iyi getirmek için çalışılırdı. Çünkü öğrenci karne hediyesini isteyecek. Öğrencilerin karnesini iyi getirmesi, takdir ve

Eskiden öğrenci olmak, karne almak ve yaz tatili için sevinmek bir başka olurdu. Okullar da sınavların başlamasıyla birlikte notları iyi getirmek için çalışılırdı. Çünkü öğrenci karne hediyesini isteyecek.

Öğrencilerin karnesini iyi getirmesi, takdir ve teşekkür belgesi alması da hediyenin boyutunu değiştirirdi. Öğrencilere karneni iyi getirirsen sana bisiklet, bilgisayar ve çeşitli hediyelerin alınacaklarını söylenirdi. Öğrenciler de heyecanla derslerine çalışır ve hediyeyi almak istiyordu. Öğrenciler arkadaşlarının arasında kime hangi hediye alınacak diye büyük bir yarış vardı.

Karnede alınan notlar ile çocukların aklını, becerisini ve değerini göstermez. Karnede alınan notlarda çocukların, ailenin, öğretmenin ve okulunda payı vardır. Alınan notlardan çocuk, aile, öğretmen ve okulunda seviyesi ölçülmüş olur. Yapılacak yaz tatili öğrencilerin, öğretmenin, ailenin ve okulun kendi kendini değerlendirmesi için en büyük fırsattır.

Her yıl öğrencilerin evlere karnesini getirmesinin ardından okullar kapanır. Okulun bitmesinin ardından karnede gelen notların iyi ve kötü olmasıyla birlikte sevinçli veya hüzünlü oluşu belirlenir. Karnede alınan notlar öğrencinin, ailenin, okulun ve öğretmenin bir yıl içinde gösterdikleri çaba ya da göstermedikleri çabanın değerlendirilme aşamasıdır.

Öğrenciler karnelerini aldıktan sonra düşünmek gerekiyor. Öğrenciler için aileler yeterli gayreti göstermedin. Bir yıl boyunca çalışmadın. Sınav zamanında oyun oynadın. Neden en iyisini yapmadın? Bu ve buna benzer soruları çocuklarınıza sormayın. Eğer çocuğunuza bu soruları soruyorsanız neden bu ortamı oluşturmak için imkân yarattığınızı da kendinize sordunuz mu?

Yukarıda ki soruların öğrencilere siz değil, kendi kendilerinin sorması gerekiyor. Öğrencilerin ne yaptığının ve ne yapmadığının farkına kendilerinin varmaları gerekiyor.

Yazının ilk başında eskiden öğrencilere hediye alınmasını bahsetmiştim. Şimdi yazının devamını buradan anlatıyorum. Çünkü eskiden öğrenci olmak ve şimdi öğrenci olmanın bir farkı var. Şimdi ki öğrenciler karne hediyesi olarak kendilerine neler istiyorlar bir bilseniz.

Öğrenci, karne hediyesi olarak sanatçılarla tanışmak, dizi setlerini gezmek, yurtiçinde ve yurtdışında tek başına kamp yapmak ve buna benzer uçuk ve yüksek hediyeler istiyorlar. Bu ve buna benzer hediyeleri çocuklarına alan var mı bilmiyorum.

Öğrencilerinize Dikkat Edin Çünkü?

Uzmanlar öğrencilerinize dikkat edin diyor. Neden? Şimdi ki öğrenciler devamsızlık yüzünden sınıfta kalıyor. Çözüm, kaçmak. Kötü notları var. Sınıfta kaldım. Çözüm, kaçmak. İstediğim hediye alınmadı. Çözüm, kaçmak. Seviyorum. Evlendirmediler. Çözüm, kaçmak. Terör olaylarından etkilenerek ve sosyal alanlarını değiştirerek örgüte katılmak. Nasıl katılabilirim? Kaçarak, örgüte katılmak istemeleri öğrencilerin bu ve buna benzer birçok nedenden dolayı kaçmak ya da canına kıymak isteyeceklerdir.

Ailelerin kötü sonuçlardan dolayı çocuklarına ceza vereceklerine, yaşanan bu kötü sonuçlara çocuğuyla birlikte çözüm araması gerekecektir. Kötü sonuçların getirilmesine kim ve kimlerin bu imkânı yarattığını çözmesi gerekir.

Bu yaz tatilinde mutlaka öğrencilerinize dikkat edin?



1.01.0001 00:00:00 0
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Pazar 21.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36