Tarih: 01.01.0001 00:00

Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi

Facebook Twitter Linked-in

16 Şubat 2017 tarihinde İlçe Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR), İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vasfi Karaca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ve Biga Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı Sarıcaköy?de devam eden ??Süt Sığırı Yetiştiriciliği?? kursunu ziyaret ettiler.

İş-Kur Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı, Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O. Müdürlüğü ile beraber Sarıcaköy?de ??Süt Sığırcılığı?? konusunda 25 üretici kursiyerin katıldığı, 120 saatlik çiftçi kursu 1 Şubat 2017 tarihinde başlamış ve devam etmekte olup 28 Şubat 2017 tarihinde sona erecektir. Kurslarda konu uzmanı Ziraat Mühendisi ve Veteriner hekimler eğitmen olarak ders vermekte olup, hayvan yetiştiriciliği ve beslenme konularında kursiyerlerin teorik ve pratik bilgi edinmeleri, edindikleri bilgileri üretimde kullanmaları ve köylerindeki diğer üreticilere de aktarmaları hedeflenmektedir. Süt Sığırı Yetiştiriciliği kursuna katılan 25 üretici kurs sürecinde 1 günlüğüne Bursa ? Karacabey?de bulunan SÜTAŞ Hayvan Çiftliğine götürülerek, orada ki çalışmaları yerinde göreceklerdir.

Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi Kapsamında bugüne kadar 115 bayan, 62 erkek olmak üzere toplam 177 üretici eğitimlerde başarılı olarak sertifika almaya hak kazanmıştır.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eklenme Tarihi: 17.02.2017




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —