Referandumda Nerede Nasıl Oy Kullanılacak

Referandumda Nerede Nasıl Oy Kullanılacak

Cumhurbaşkanlığı sistemi ve yeni anayasa için yapılacak olan referanduma sadece 1 gün kaldı. Vatandaşlar 16 Nisan Pazar günü kararını vermek için sandığa gidiyor. Peki, nerede nasıl oy kullanacağız? Hangi oy geçerli veya geçersiz sayılacak. Saat kaçta oy

Cumhurbaşkanlığı sistemi ve yeni anayasa için yapılacak olan referanduma sadece 1 gün kaldı. Vatandaşlar 16 Nisan Pazar günü kararını vermek için sandığa gidiyor. Peki, nerede nasıl oy kullanacağız? Hangi oy geçerli veya geçersiz sayılacak. Saat kaçta oy kullanacağız?

Türkiye yarın yapılacak olan referanduma kilitlendi. Vatandaş yarın sandığa gidecek. Yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sistemi için oy kullanarak kararını verecek. Türkiye?nin doğusunda bulunan 32 ilde vatandaşların oy kullanma saatleri bir saat erken başlayıp bir saat erken bitecek.

Nerede Oy Kullanacağım?

Oy kullanacak vatandaşlar e-devlet ya da YSK?nın resmi internet sitesinden T.C. kimlik numarası ile giriş yaparak sorgulama yapabilecek.

Nerede oy kullanacağını öğrenmek için tıklayınız

Saat Kaçta Oy Kullanılacak?

Oy verme saatleri Türkiye?nin doğusunda bulunan 32 il ( Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis) saat 07:00 ile 16:00 saatlerinde arasında oy kullanacak.

Yukarıdaki iller dışında kalan diğer iller ise saat 08:00 ile 17:00 saatleri arasında oy kullanacak.

Oy Kullanırken Dikkat

Oy kullanacak vatandaşlar Seçmen kağıdı ve T.C. nüfus cüzdanınızı yanınıza almayı unutmayın. Ya da geçici kimlik belgesi, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgeyi yanınızda bulundurmayı unutmayınız.

Oy Kullanırken Bunları Sakın Yapmayın

Oy kullanırken cep telefonu, fotoğraf makinesi, ses kaydedici gibi cihazlarla birlikte oy kullanmayınız. Bu durumda cezalı duruma düşersiniz.

Nasıl Oy Kullanılır ? Hangi oylar geçerli? Hangi oylar geçersiz?

Oy kullanırken EVET ya da HAYIR tercih ettiğinizde vereceğiniz alana taşırmayacak şekilde basmanız gerekiyor. Tercih ettiğiniz yer dışarıda kalacak şekilde katlayarak zarfa koyunuz ve seçmen listesinde adınızın bulunduğu yeri imzalayınız.

Eklenme Tarihi: 15.04.2017



Siyaset 1.01.0001 00:00:00 0
  • Cuma 32 ° / 20 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 32.5 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Pazar 33.1 ° / 20.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    10872,56%1,78
  • DOLAR

    32,53% 0,09
  • EURO

    35,27% 0,59
  • GRAM ALTIN

    2467,15% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3962,74% -0,17