Tarih: 01.01.0001 00:00

Biga?da Çizginin Gücü Renklerin Dansı Resim Sergisi Açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi`nde atölye çalışmalarını meyvelerini vermeye başladı. Sanat Danışmanı Hülya Ülkü yönetiminde başlayan resim kursu sonunda 350 resimlik `Çizginin gücü, renklerin dansı` adlı resim sergisi; Atatürk Kültür Merkezi fuaye salonunda Biga Belediye Başkanı İsmail Işık`ın katılımıyla açıldı.

10 Eylül 2016 tarihinde başlayan sergide 40 kursiyer derslere düzenli devam ettiler. Temel sanat eğitimi olarak karakalem ile başlayan dersler sırasıyla; kurşunsuz renkli toz pastel, yağlı boya öncesi akrilik boya ve yağlı boya ile devam etti. 30 Mayıs`ta sona erecek kursta kursiyerler, ağırlıklı olarak kadın temasını işlediler.

Açılışta konuşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; "Atatürk Kültür Merkezi`mizi Biga`ya kazandırırken canlı yaşayan bir kültür ve sanat üretim merkezi ortaya çıkarmak istemiştik. Bugün burada bunu başarmış olduğumuzu görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Haftanın 6 günü 1200 Bigalı hemşerimiz 22 farklı kurstan yararlanmak için Atatürk Kültür Merkezi`mizi ziyaret ediyorlar. Bugün burada kadınlarımızın ortaya çıkardığı birbirinden güzel eserleri görüyoruz. Tüm Bigalı hemşerilerimi Atatürk Kültür Merkezi`nden yararlanmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Işık`ın ardından konuşan sanat danışmanı Hülya Ülkü şunları söyledi;

"Bu serginin ortaya çıkmasında canla başla çalışan 40 kursiyerimize emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum, 350 resimlik bu sergi onları eseri. Ayrıca Biga Atatürk Kültür Merkezi`ni Biga`mıza kazandırarak, Biga`mızın kültür ve sanat yaşamına en büyük katkıyı yapan belediye başkanımız İsmail Işık`a çok teşekkür ediyorum. Başkanımız, bu atölye çalışmalarıyla da özellikle kadınlarımıza büyük katkı sağlayan faaliyetlerin önünü açtılar. Atatürk Kültür Merkezi`mizin kıymetli personeline de destekleri için teşekkür ediyorum."

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eklenme Tarihi: 05.05.2017




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —