Biga Dernekler Platformu Kuruldu

Biga Dernekler Platformu Kuruldu

Biga Pomak Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği (BİGPOD), Türkiye Emekli Astsubaylar Derne(TEMAD), Biga Motorsiklet ve Motor Sporları Klübü Derneği, Bigalı Mehmet Çavuş?u Anma ve Yaşatma Derneği, Biga Roman Kültürünü Geliştirme ve Dayanışma Derneği, Muhar

Biga Pomak Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği (BİGPOD), Türkiye Emekli Astsubaylar Derne(TEMAD), Biga Motorsiklet ve Motor Sporları Klübü Derneği, Bigalı Mehmet Çavuş?u Anma ve Yaşatma Derneği, Biga Roman Kültürünü Geliştirme ve Dayanışma Derneği, Muharib Gaziler Derneği Biga Temsilciliği, Biga Eğitim Kültür ve Sanat Derneği, Biga Okçuluk Derneği, Biga Engelliler Derneği, Biga Bosna Hersek Dayanışma Dernekleri 15 Mayıs Pazartesi günü basın açıklaması yaptı.

Yaptığı basın açıklamasında ??Sayın Basın Mensupları; Huzur ve barış içerisinde yaşadığımız Biga?mızda, değişik kuruluş gayelerini gerçekleştirmek adına faaliyetlerine devam eden, ??sivil toplum kuruluşu?? genel adı ile tarif edilen onlarca dernek vardır. Bu dernekler amaçları doğrultusunda faaliyetlerini devam ettirebilme gayretindedirler. Ülkemizde ki STK bilincinin, maalesef kötü durumda olduğu malumumuzdur. Bu bilinci kazandırmak ve arttırmak için; ??Birlikten güç doğar!?? sözünden yola çıkarak ve anayasal haklarını tam kullanarak, platformun adından da anlaşıldığı üzere, tüzel kişiliklerin oluşturmuş olduğu gayri resmi bir oluşumdur.

Gerek kuruluş hedeflerine ulaşmak, gerekse müşterek faydalar sağlamak ve Biga coğrafyasında yaşayan tüm insanlarımızın sosyokültürel ve sosyoekonomik hayatlarından daha etkili söz sahibi olmaları adına, Biga Dernekler Platformu çatısı altında, siyasi oluşumların etkisinden uzak, insanlarımıza daha faydalı ve etkili hizmet sunabilecek bir yapı oluşturma gereğini hissettik.

Biga Dernekler Platformunda, Biga da faaliyetlerini sürdüren derneklerin eşit temsil edildiği danışma kurulu gibi bir işlevsel yapı görevi üstleneceği çeşitli iletişimsizlikleri de ortadan kaldıracağı düşünülmektedir. Kişi ve kuruluşları kaynaştırıcı olacağı, toplumun kültür ve ortak tavır üretme yeteneğini üst seviyelere çıkaracağını da düşünmekteyiz.

Bu hedefleri gerçekleştirebilecek çalışamaları yapabilmek adına ??Dernekler üstü?? bu platformu daha önce de belirttiğimiz gibi siyasi oluşumların etkisinden uzak bir şekilde, bu evreye yukarıda belirtilen isimleri belirtilen dernekler ile getirdik.

Eklenme Tarihi: 16.05.2017



Çanakkale 1.01.0001 00:00:00 0
  • Pazartesi 25.4 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Salı 27.5 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.4 ° / 15.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04