Biga Meslek Yüksekokulu 26 Dönem Mezunlarını Törenle Uğurladı

Biga Meslek Yüksekokulu 26 Dönem Mezunlarını Törenle Uğurladı

Biga Meslek Yüksekokulu 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 21 Haziran Çarşamba günü saat 14.00`de Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Mezuniyet törenine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yücel ACER, Biga Kay

Biga Meslek Yüksekokulu 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 21 Haziran Çarşamba günü saat 14.00`de Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Mezuniyet törenine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yücel ACER, Biga Kaymakamı Gökhan GÖRGÜLÜARSLAN,Biga Belediye Başkanı İsmail IŞIK, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan DOĞAN, kamu ve özel sektör kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitemizin yöneticileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, Biga İ.İ.B.F. İhtiyar Heyeti, öğrenci aileleri ve yakınları ile basın mensupları katıldı.

Biga Meslek Yüksekokulu Kooperatifçilik Programı Öğretim Görevlisi Muradiye ÖZEL ÖDÜL`ün baştan sona kadar coşkulu bir şekilde sunduğu program, Biga Meslek yüksekokulu akadmik personeli ve öğrencilerinin sahnede yerlerini almaları ile başladı, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunması ile devam etti.


2016-2017 Akademik yılı birincisi Elektrik Normal Öğrenim programı mezunu Hakkı DENİZ tüm mezunları temsilen yaptığı konuşmada; ``Biga Meslek Yüksekokulu?nun elektrik ve enerji bölümünden mezun olmaktan ve bu kürsüye davet edilmiş olmaktan çok mutluyum. Aynı zamanda mezun olan tüm arkadaşlarımın hislerine tercüman olacağım için oldukça heyecanlıyım ve onur duyuyorum.  Ben ve değerli arkadaşlarım Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı davranış, çalışma ve yönetim anlayışına, bilimin merkezi olan bir yaklaşıma sahip olan Çanakkale`nin ilk ve tek üniversitesinden mezun olmanın gururunu yaşamaktayız. Siz değerli arkadaşlarıma küçük ama önemli bir önerim olacak. Hedeflerinizden ve aldığınız kararlardan asla vazgeçmeyiniz. Ben, dikey geçiş sınavını kazanarak lisans eğitimine devam etmek ve devamında elektrik - elektronik mühendisi olmayı hedeflemekteyim. Asıl hayat bizler için şimdi başlıyor. Herkesin yolunun açık olmasını ve arzu ettiği konuma gelmesini diliyorum.`` diyerek konuşmasını tamamladı.

Meslek Yüksekokulu birincisinden sonra söz alan Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Suat UĞUR yaptığı konuşmada; ?Geçtiğimiz yıl 25. dönem mezuniyetini ve  5000. mezunumuzu uğurladığımız Okulumuzdan bu yılda 140 öğrencimizi uğurlamış bulunuyoruz. Biga Meslek Yüksekokulu, kuruluşundan bu yana çeyrek asırı tamamladı. Öncelikle bu onurlu gününde yemeden yediren,  giymeden giydiren, her türlü fedakarlığı yapan mezunlarımızın elleri öpülesi sevgili anne ve babalarımızı, akademisyenlerimizi, idaricilerimizi, Biga`da bizi yalnız bırakmayan devlet ve özel sektör destekçilerimizi gönülden kutluyorum. Önümüzdeki yıldan itibaren Ağaköy?de ki yeni binamızda eğitime devam edeceğiz. Bizlere her konuda olduğu gibi yeni binamız hakkında da desteklerini esirgemeyen başta kamunun sayın yöneticileri olmak üzere   sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz.``dedi.

Ardından söz alan Rektör Prof. Dr. Yücel ACER,``Sevgili öğrencilerimiz; şunu unutmayın ki; üniversiteyi bitirdiğimizde eğitim sürecini ve kendimizi geliştirme sürecini bitiremeyiz. İnsan, hayat boyu kendini geliştirmesi gereken bir varlıktır. Bundan sonra iş hayatlarında kendilerini geliştirmek için gayret göstermeniz gerekir. İyi bir ahlak, iyi bir kişilik, sahip olduğumuz bütün bilgilerden daha öndedir. Göreceksiniz ki hayatta huzurlu ve başarılı olmanızın esas anahtarını iyi bir kişilik, iyi bir ahlak anlayışı oluşturur.Çok sevgili anneler, babalar;  Çocuklarımız üniversiteyi bitirir bitirmez istedikleri bir işte hemen çalışmaya başlayamayabilirler. Lütfen desteğinizi devam ettirin. Sizin desteğiniz olduğu ölçüde onlar gayret etmeye devam edeceklerdir. Onların bazı sıkıntılar yaşamasına müsaade edin. O sıkıntılar onların çözmesi gereken sıkıntılar ise onları o sıkıntılarla baş başa bırakın ki kendilerine olan güvenleri gelişsin. Ama gözlerinizi üzerlerinden ayırmayın, onlar hala genç, onlar hala sizin yönlendirmelerinize ihtiyaç duyarlar. Zararlı ortamlardan, zararlı kişilerden uzak durabilmelerinin esas sebebi sizin onları gözlemlemeye, uzaktan takip etmeye devam etmenizdir. Mezuniyetten sonra da aynı ilgi ve alakayı göstermeniz gerekir. Bunu da hocanız olarak sizlerden istirham ederim. Konuşmamın sonunda emeği geçen bütün Bigalı dostlarımıza üniversitemiz adına teşekkürlerimi arz ediyorum. Çok değerli hocalarıma emekleri için teşekkür ediyorum. Sevgili öğrenciler, bundan sonra biz sizin desteklerinizi bekliyoruz. Yolunuz açık olsun``

Tören, Kadir BARAN ve eski öğrencilerimizden Gökhan GÖKKAYA tarafından seslendirilen Çanakkale ve Biga türkülerinin seslendirilmesi ile devam etti.

Daha sonra 2016-2017 akademik yılında dereceye giren öğrencilerimize Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan DOĞAN tarafından birinciye diz üstü bilgisayar, ikinciye cep telefonu, üçüncüye ise tablet hediyeleri takdim edildi.

Okul üçüncüsü Gıda Teknolojisi N.Ö programı mezunu Seçil GENÇ`e diploması Biga Belediye Başkanı İsmail IŞIK, okul ikincisi Gıda Teknolojisi İ.Ö programı mezunu Senem Gül ÇELİK`e diploması Biga Kaymakamı Gökhan GÖRGÜLÜARSLAN, okul birincisi Elektrik N.Ö programı mezunu Hakkı DENİZ`e diploması Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yücel ACER tarafından takdim edildi.
 
2016-2017 Akademik yılı birincisi Hakkı DENİZ?in anı kürsüsüne  isim plakasını  çakmasından sonra program üçüncülerine, ikincilerine ve birincilerine sırasıyla ve ayrıca diğer mezunlarımıza diplomalarının ve anı hediyelerinin takdimi gerçekleştirildi.

Ardından program sunucusu Öğretim Görevlisi Muradiye ÖZEL ÖDÜL`ün ``Şimdi keplerinizi ulaşmayı hedeflediğiniz en üst noktayı düşünerek ve en yükseği hedefleyerek fırlatmanızı istiyorum`` komutuyla sevinç çığlıkları ve müzik eşliğinde kepler havaya fırlatıldı.
Mezuniyet töreni, öğrencilerin velileri ve akademisyenler ile birlikte günün anısına fotoğraf ve video çekimleri ile sona erdi.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eklenme Tarihi: 22.06.2017



Eğitim 1.01.0001 00:00:00 0
  • Perşembe 21.2 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36