Tarih: 01.01.0001 00:00

Biga?da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı

Facebook Twitter Linked-in

Biga?da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü dolayısıyla program düzenlendi. 15 Temmuz Darbe Teşebbüsünün, milletin demokrasisine sahip çıkmasının birinci yıl dönümü Biga?da düzenlenen programlarla anılıyor.

15 Temmuz Cumartesi akşamı saat 21:00?de Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu önünden Cumhuriyet Meydanına kadar(hükümet meydanı) Mehteran eşliğinde yürüyüş yapıldı.  Saat 22:00?de tüm halkın katılımıyla Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden Cumhuriyet Meydanına kadar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik yürüyüşü düzenlendi.

Tüm vatandaşlar Cumhuriyet Meydanında toplandı. Saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Biga Kaymakam Vekili Ömer Faruk Ateş bir konuşma yaptı.

Biga Kaymakam Vekili Ömer Faruk Ateş yaptığı konuşmada; 15 Temmuz Darbe Girişiminin yaşandığı gece tüm vatandaşlarımız meydan okudu. Bu ülkeyi hiçbir şekilde teslim etmediler. Hep birlikte bu topraklarda yaşıyoruz. Ülkemizi bölemezler. Bu ülke bizim, halkın ve tüm vatanseverlerindir.

15 Temmuz gecesi ülkemizi ele geçirip yönetmek istediler. Ancak Ülkemizi ellerine geçirmelerine izin vermedik, vermeyeceğiz. Hayallerini gerçekleştiremediler. Ülkemizin evlatları, vatanseverleri buna izin vermedi. Ülkemizde böyle bir millet birlikte kenetlendikçe darbe yapılamaz. Demokrasimiz dimdik ayaktadır, dedi.

Saat 22:30?da Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan?ın 15 Temmuz Şehitleri Köprüsündeki konuşması canlı olarak yayınlandı ve Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlar tarafından izlendi. Cumhuriyet Meydanında bulunan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anı defterine günün anlam ve önemini belirten yazılar yazıldı.

Saat 23:00?de Mehteran Gösterisi yapıldı. Saat 00:13?de camilerde selalar verildi. Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Şiirler okundu. Dualar yapıldı. 15 Temmuz Darbe Girişimini anlatan belgesel ve sinevizyon gösterisi izlendi. Çeşitli ikramlar yapıldı.

Programa Vali Yardımcısı ? Kaymakam Vekili Ömer Faruk Ateş, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin, oda başkanları ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eklenme Tarihi: 16.07.2017




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —