Bülent Turan Zarar Gören Tarım Arazilerini Ziyaret Etti

Bülent Turan Zarar Gören Tarım Arazilerini Ziyaret Etti

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, geçtiğimiz gün etkili olan dolu ve yağmur nedeniyle ürünleri hasar gören çiftçileri ziyaret etti. Turan, bu afetin etkilerini gidermek için tüm kurumların gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi. Çanakkale Milletv

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, geçtiğimiz gün etkili olan dolu ve yağmur nedeniyle ürünleri hasar gören çiftçileri ziyaret etti. Turan, bu afetin etkilerini gidermek için tüm kurumların gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Bülent Turan; Çanakkale?de yaşanan yoğun dolu yağışında zarar gören Lapseki-Yeniceköy, Çardak, Adatepe, Biga-Tokatkırı köylerindeki üreticileri ziyaret etti.

Önceki gün etkili olan dolu ve sağanak yağış, Çanakkale?nin Lapseki ve Biga ilçelerine bağlı köylerde, tarım ürünlerine zarar vermişti. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yağışın etkili olduğu bölgelere giderek üreticilerle görüştü. Binden fazla üreticinin tarım alanlarında sıkıntılar olduğunu söyleyen Turan, ?İlgili il müdürlerimiz ve oda başkanlarımızla hasar gören köylerimizi ziyaret ediyoruz. Lapseki ve Biga ilçelerimizde temaslarda bulunacağız. Biz bu konuda yerinde vatandaşlarımızın dertlerini dinliyoruz. Şunu gördük ki sigorta yapan köylümüzün çiftçimizin sorunu çok çabuk aşılacak. Üreticilerimize bundan sonraki süreçte sigortalarını aksatmamalarını öneriyorum. Nasıl ki araçlarımızda, gayrimenkullerimizde sigortalarımızı yaptırıyorsak tarım konusunda da sigorta yapmalarında büyük fayda var. Ne zaman, nasıl afet olacağı belli değil. Ne zaman, nasıl ve hangi büyüklükte bir afet olacağı belli değil. İşte görüyoruz, birkaç gün önce bir anda başlayan yağmur ve ardından dolu köylümüzün tüm çabasını 10 dakikalık sürede adeta heba etti. Biz devlet olarak istiyoruz ki vatandaşımızın yanında olalım, dertlerini paylaşalım, sigorta da acilen ödemelerini yapsın. Bunun dışında da mağdur olan vatandaşımız varsa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ve AFAD, kurulan komisyonlarla gerekli çalışmaları yapsın? dedi.

Çiftçilerin, kredi borçlarının ertelenmesi yönünde talepleri olduğunu da söyleyen Turan, bu talebin de görüşülüp değerlendirileceğini belirtti. Ziyaretlere, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Çanakkale İl Müdürü Levent Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya ve Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Bölge Müdürü Müjdat Çubukçu katıldı. Turan, üretim alanlarındaki hasar tespit çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eklenme Tarihi: 31.07.2017



Siyaset 1.01.0001 00:00:00 0
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Pazar 21.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36