Biga?nın Kurtuluşu Etkinlikleri Devam Ediyor

Biga?nın Kurtuluşu Etkinlikleri Devam Ediyor

Biga Belediyesi`nce 18 Eylül Biga`nın Kurtuluşu`nun 95. yıldönümü nedeniyle hazırlanan kutlamalar coşkuyla devam ediyor. Çınarlık Sosyal Tesisleri`nde gerçekleştirilen Elli Yıllık Çiftlerin ödüllendirildiği `Bir Yastıkta Elli Yıl` adlı geleneksel tören il

Biga Belediyesi`nce 18 Eylül Biga`nın Kurtuluşu`nun 95. yıldönümü nedeniyle hazırlanan kutlamalar coşkuyla devam ediyor. Çınarlık Sosyal Tesisleri`nde gerçekleştirilen Elli Yıllık Çiftlerin ödüllendirildiği `Bir Yastıkta Elli Yıl` adlı geleneksel tören ile Ninemin Çeyiz Sandığı oya yarışması ve Çemberimde Gül Oya yemek yarışması gerçekleştirildi. Yarışmalar; Biga Belediyesi ve Biga Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğinde gerçekleştirildi. Yemek yarışmasında yemek ile hamu işi ve tatlı olmak üzere 2 dalda 27 yarışmacı ter döktü. Oya yarışmasında ise 15 yarışmacı en iyi oyayı hazırlamak için 1 saat boyunca mücadele ettiler.

Yarışmalarda dereceye giren birinciler tam altın, ikinciler yarım altın, üçüncüler ise çeyrek altınla ödüllendirildi. Dereceler şu şekilde oluştu:

Oya Yarışması

1.Dilek Akkuş

2.Ayşe Emek

3.Esma Çako

Hamurişi+tatlı:

1.Zeynep kaytuka

2.Ayşe mandacı

3.Melike şirin

Yemek:

1.Semiha mutlu

2.nigar Ünal

3.Hülya çatır

Yarışmalar öncesi konuşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık yarışmalar başlamadan önce yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Sizlere öncelikle Biga halkının kullanımına yeni sunduğumuz bu güzel Çınarlık Düğün Salonu`nda ağırlamaktan dolayı son derece mutluyuz. Burası eskisine göre çok daha modern bir şekilde yenilendi ve Bigalıların kullanımına sunuldu. Bu tür etkinliklerimizi de bu gibi Biga`mıza kazandırdığımız tesislerimizde yapmaya çalışıyoruz. Bundan 95 yıl önce büyük önder Mustafa Kemal Atatürk`ün başlattığı ulusal Kurtuluş Savaşı`mızın Biga ayağı 18 Eylül 1922`de Biga`nın Aşir Atlı Paşa komutasındaki Kuvayı Milliye ordusu tarafından düşman kuvvetlerinden temizlenmesinden sonra bizlere yurt ve vatan olarak teslim edildi. Bize başta Biga olmak üzere tüm ülkemizi yurt olarak, vatan olarak teslim eden başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Eğer onlar olmasaydı biz bugün bu coğrafyada rahat, mutlu, huzurlu yaşayamazdık. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın ve Türkiye Cumhuriyeti de sonsuza kadar payidar olsun. Bugün kurtuluşumuzun 95. yıldönümünü kutluyoruz. Gururluyuz. Onurluyuz. Sadece resmi törenlerin ötesinde bir program hazırlamak için çalışıyoruz. Bu dördüncü programımız. Biz dört yıldan bu yana, 50 yıllık çiftlerimizi onurlandırıyoruz. Onları bir kez daha kutluyorum. Allah birlik ve beraberlik içinde yaşamayı sizlere nasip etsin. Ben 49 yaşındayım. Sizler 50 yıldan bu yana bir, beraber, mutlu, mesut bir şekilde yaşıyorsunuz. Allah bu mutluluğunuzu daim kılsın. Sizlere uzun, sağlıklı ömürler diliyorum. Yine Biga?mızın değişik lezzetlerini, unutulmuş tatlarını gün yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz. Çok farklı, çok lezzetli yemekler var. Bu güzel yarışmaya katılan herkese teşekkür ediyorum. Oya yarışmamız da başlayacak. Bunların hepsi bizim bu yöremize ait olan kültürümüzün bir parçası. Bunları yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak; Biga Belediyesi olarak bizim en önemli görevlerimizden biri. Bu lezzetler, bu motifler kaybolmasın diye kitaplaştırdık. Bunların hepsini kayda aldık."

Etkinlikler kapsamında 17 Eylül Pazar günü tamamlanmayan yarışmaların final karşılaşmaları oynanacak ve ödül törenleri gerçekleştirilecek. 18 Eylül Pazartesi günü ise Cumhuriyet Meydanı`nda Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye saygı çelenkleri Atatürk Anıtı`na sunulacak. Kutlama Programı kapsamında protokol konuşması, öğrenciler tarafından şiir okunması, Kurtuluş Futbol Turnuvası Ödül Töreni yapılacak. Biga Belediyesi Halk Oyunları Gösterisi ile tören sona erecek.

Aynı günün sonunda Biga Belediye Meydanı`nda 2 büyük halk konseri gerçekleşecek. Saat 20:00`de Buray, ardından saat 22:00`de Bengü Bigalıları bir araya getirecek.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eklenme Tarihi: 17.09.2017



Çanakkale 1.01.0001 00:00:00 0
  • Çarşamba 15.5 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 20.4 ° / 11 ° Güneşli
  • Cuma 20.5 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,47% 0,32
  • EURO

    34,67% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2410,63% 1,29
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00