Biga Devlet Hastanesi Emzirme Haftası Faaliyetleri

Biga Devlet Hastanesi Emzirme Haftası Faaliyetleri

Biga Devlet Hastanesi 1-7 Ekim Emzirme Haftası Faaliyetleri, Anne sütünün önemine dikkat çekmek ve konunun gündemde tutulması amacıyla 1-7 Ekim haftası tüm dünyada Emzirme Haftası olarak kutlanılıyor. Ülkemizde, "Bebek Ölümleri"ni azaltmak amacıyla Sağlık

Biga Devlet Hastanesi 1-7 Ekim Emzirme Haftası Faaliyetleri,

Anne sütünün önemine dikkat çekmek ve konunun gündemde tutulması amacıyla 1-7 Ekim haftası tüm dünyada Emzirme Haftası olarak kutlanılıyor.

Ülkemizde, "Bebek Ölümleri"ni azaltmak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 1991 yılından bu yana temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" yürütülmektedir.

Program kapsamında; güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelere bebeklerini emzirmeleri konusunda yardımcı olan hastanemiz 2006 yılında "Bebek Dostu Hastane? ünvanı almıştır.

Emzirme Haftası olarak kutlanmakta olan 1-7 Ekim tarihleri arasında hastane personeline yönelik; anne sütünün önemi, emzirme, süt sağma teknikleri ve saklama koşulları vb. konularda eğitimler yoğun olarak devam etmektedir.

Ayrıca, doğum sonrası Kadın Doğum Servisinde yatmakta olan anneler ve bebekleri ile Hastanemiz Gebe Okulundan mezun olan anne adayları doğum sonrasında Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Arife AY ve Gebe Okulu Eğitmenleri Ebe Ruhan Işık, Ebe Hayriye Baştürk tarafından evlerinde ziyaret edilerek 1-7 Ekim Emzirme Haftaları kutlandı.

Amacımız; geleceğimiz olan çocuklarımızın, kendileri için en ideal besin olan anne sütü ile beslenmelerini sağlayarak sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmaktır.

Emzirme; -Anne bebek arasındaki bağı kuvvetlendirir. -Bebeklerde mutluluk ve güven duygusunu geliştirir. -Bebeğin psikolojik gelişimini de etkiler. -Bebeğin çene ve diş gelişimini sağlar. -Anneyi meme kanseri, rahim ağzı kanseri, yumurtalık kanseri gibi kadınlara özel kanser türlerinden kısmen korur. -Anneyi ilerleyen yaşlarda kemik erimesinden korur. -Şeker hastası annelerde insülin ihtiyacını azaltır. Ayrıca anne sütü alan kız bebeklerin yumurtalık ve meme kanseri riskinden korunduğu çalışmalarla ortaya çıkmıştır.

Anne sütü, bebeklere gereksinimi olan tüm besin öğelerini tek başına 6 ay sağlayabilen en iyi besindir. Sindirimi kolaydır. Anne sütü ile beslenen bebeklerin başka bir ek besine veya suya gereksinimleri yoktur.

Dünya Sağlık Örgütü? nün önerdiği ve yürütülen programa göre ?Bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar sürdürülmesi? temel mesajdır.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eklenme Tarihi: 03.10.2017



Sağlık 1.01.0001 00:00:00 0
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Pazar 21.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36