Çiçeklidede Özel İdare Ortaokulu Roborik Kodlama Eğitimi

Çiçeklidede Özel İdare Ortaokulu Roborik Kodlama Eğitimi

Çiçeklidede Özel İdare Ortaokul Müdürü İlyas Şen, Türkçe Öğretmeni Harun Dokuyucu ve Öğrencileri İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen?i makamında ziyaret ederek "Roborik Kodlama Eğitim" çalışmalarını sundu.

Çiçeklidede Özel İdare Ortaokul Müdürü İlyas Şen, Türkçe Öğretmeni Harun Dokuyucu ve Öğrencileri İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen?i makamında ziyaret ederek "Roborik Kodlama Eğitim" çalışmalarını sundu.

Çiçeklidede Özel İdare Ortaokulu`ndan 100 öğrenci robotik ve kodlama eğitim alıyor. Türkçe öğretmeni Harun Dokuyucu rehberliğinde verilen bu eğitimler 2017-2018 eğitim öğretim yılının başından itibaren uygulanmaktadır. Bilgisayarda kod yazmayı öğrenen, motor, sensör, devre gibi donanımları tanıyan çocuklar, legolarla tasarımlarını oluşturup verdikleri komutlar doğrultusunda hareket ettiriyor.

Çocuklara problemlere çözüm üretmeyi öğreten ve haftada 2 saat uygulanan bu kurslar ile öğrenciler hayal güçlerini zenginleştiriyor, hayallerinin gerçeğe dönüşmesine yardımcı oluyor. Çocuklar robotik kodlamaya ilgi gösteriyor.

Teknoloji çağında kodlamanın büyük önem kazandığı ve yazılım sektörü gücünün ülkeleri küresel rekabette öne çıkardığını görmekteyiz. Teknolojide üreten ülke olma hedefi çerçevesinde kodlama konusunun müfredata girdiğini görüyoruz. Bu eğitimlerin herkesin kendi basit robotunu yapmasını mümkün kılmaktadır. Eğitimde fırsat eşitliği bilinciyle robotik kodlama kursunu tüm öğrencilere yaymaya gayret etmekteyiz.

Çiçeklidede Özel İdare Ortaokul Müdürü İlyas Şen, Türkçe Öğretmeni Harun Dokuyucu ve Öğrencileri İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erkan Bilen i makamında ziyaret ederek "Roborik Kodlama Eğitim" çalışmalarını sundu. Çiçeklidede Özel İdare Ortaokulu`ndan 100 öğrenci robotik ve kodlama eğitim alıyor. Türkçe öğretmeni Harun DOKUYUCU rehberliğinde verilen bu eğitimler 2017-2018 eğitim öğretim yılının başından itibaren uygulanmaktadır. Bilgisayarda kod yazmayı öğrenen, motor, sensör, devre gibi donanımları tanıyan çocuklar, legolarla tasarımlarını oluşturup verdikleri komutlar doğrultusunda hareket ettiriyor. Çocuklara problemlere çözüm üretmeyi öğreten ve haftada 2 saat uygulanan bu kurslar ile öğrenciler hayal güçlerini zenginleştiriyor, hayallerinin gerçeğe dönüşmesine yardımcı oluyor. Çocuklar robotik kodlamaya ilgi gösteriyor. Teknoloji çağında kodlamanın büyük önem kazandığı ve yazılım sektörü gücünün ülkeleri küresel rekabette öne çıkardığını görmekteyiz. Teknolojide üreten ülke olma hedefi çerçevesinde kodlama konusunun müfredata girdiğini görüyoruz. Bu eğitimlerin herkesin kendi basit robotunu yapmasını mümkün kılmaktadır.

Eklenme Tarihi: 31.10.2017



Eğitim 1.01.0001 00:00:00 0
  • Cumartesi 17.8 ° / 3.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 7.8 ° / 3.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 9.3 ° / 3.5 ° false
  • BIST 100

    9549,89%1,94
  • DOLAR

    34,54% 0,18
  • EURO

    35,99% -0,64
  • GRAM ALTIN

    3010,00% 1,63
  • Ç. ALTIN

    5006,70% 1,01