Bu Yaşta Bu Parayla Çeyiz Alamayız

Bu Yaşta Bu Parayla Çeyiz Alamayız

Çeyiz hesabı yürürlüğe girdi. Çeyiz hesabı için 3 yıl aylık ücret ödenmesi gerekiyor. Bankalara başvuru süreci

Çeyiz hesabı yürürlüğe girdi. Başvurular 18 Nisan?da başladı. Çeyiz hesabı incelendiğinde akıllarda soru işareti bıraktı.

Çeyiz hesabı için 3 yıl aylık ücret ödenmesi gerekiyor. Ancak bankalara baktığımız da birikim hesapları var. Birikim hesapları için de aylık ücret ödenmesi gerekiyor. Ancak, insanların günü gününe uymuyor. Her ay ücret ödemesi imkânsız olabilir. 3 yıl süre uzun ve sürenin sonunda evlilik olur mu? Olmaz mı? İnsan kendi kendini sorguluyor.

Yaş Sınırı

24 yaşına kadar çeyiz hesabı açtırmak gerekiyor. Bu demek oluyor ki 27 yaşından önce evliliklerini yapmak anlamına geliyor. 18 yaşından küçükler ise veli ya da vasisi hesap açtırabilir. Evlilik yaşı düşecek ve çocuk yaşta evlilik, çeyiz hesabı için erken evlilikler artacak.

Nikâh Sonrası Çeyiz

Evlenmek isteyen gençler; evlendikten sonra her ay düzenli olarak yatırdıkları paraları 3 yılın sonun da alacak. Parayı almadan önce çeyizleri almak gerekiyor. Çeyizler alınırken her yere para vermek gerekir. Ancak biriktirilen paraların evlendikten sonra alınması hiç iyi olmadı.

İşsizlik Var Gelin ve Damat Kaçar mı?

15 ? 24 yaş arası işsizlik sayısı TUİK verilerine göre %18,5 ve açıklanan veriler işsizlik düzeyinin 8 puan üzerinde yer alıyor. Şuan da 2,5 milyon işsiz var. Genç işsiz sayısı giderek artıyor. Eğer devlet genç evlilere çeyiz parası yardımı yapacak ama gençler işsiz. İlk önce iş imkânı olsa daha sonra çeyiz yardımı yapılsa daha iyi olmaz mı?

Evlenecek genç çiftler her şeyi kabul etti varsayalım. Bu para üç yıl boyunca birikene kadar genç çiftler kavga ederse ne para kalır ne çeyiz. Neden? Kavga etti ya da ayrılırsa; gen kız ya da genç damat birbirlerine kaçacaklarına gider başkasına kaçar. Ne gelin kalır. Ne damat kalır.

İş, Eğitim, Askerlik Olmadan Olmaz

Genç çiftlerin öncelikle eğitimlerini tamamlanması gerekir. Eskiden en az lise mezunu olmak gerekiyordu. Şimdi en az ön lisans mezunu olmak gerekir.

Erkekler için de askerliklerini tamamlanması gerekir. Askerlik yapıldıktan sonra istenilen işte çalışılabilir. Erkeklerin de kızlarında bir işleri olmalı. Çünkü çeyiz hesabından alınan para bir ömür boyu yetmeyecektir.

Benden söylemesi bu imkânlar da bu evlilik olmaz!



10.01.2018 16:01:28 0
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% -0,11
  • EURO

    34,92% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2434,89% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04