Turizmin Kara Günleri

Turizmin Kara Günleri

Aylardır terör ve turizm krizi yaşıyoruz. Türkiye ekonomik verileri iyi olsa da ekonomik belirsizlikler yaşıyoruz. Sektör olarak baktığımızda turizmde adeta kara günler yaşanıyor. Turizm sektöründe çözüm aranıyor ama bir türlü bulunamıyor.

Aylardır terör ve turizm krizi yaşıyoruz. Türkiye ekonomik verileri iyi olsa da ekonomik belirsizlikler yaşıyoruz. Sektör olarak baktığımızda turizmde adeta kara günler yaşanıyor. Turizm sektöründe çözüm aranıyor ama bir türlü bulunamıyor.

Sektör olarak turizm de yaşanan krizin geçici olmasını isteniyor. Hükümet terör başta olmak üzere ekonomik krize de alışılmamız istenmiyor. Sektör olarak ta kimse işlerinin kötü olmasını istemiyor.

Yaşanan olaylar ve istatiksel veriler ortadadır. 2016 yılı itibariyle turizmde yaşanan kaybın %50?yi geçeceği söyleniyor.

Rusya ile aramızdaki uçak düşürme olayı, Antalya başta olmak üzere tatil cennetlerinde yangınların olması, terör olayları(turistlerin gezmek istediği yerler), dış siyasi ilişkilerin kötü olması, iç siyasette anlaşmazlıkların olması gibi bu tür olayların olmasından dolayı ülkemize turist gelmiyor.

Rusya ile yaşadığımız uçak düşürme olayından sonra yerli turistin daha çok geleceğini düşündük ama istediğimiz gibi olmadı. Yetkililer Yurtdışından gelmeyen turistlere uygulanan ücret tarifesini Türk tatilciye uygulamak istediler. Kampanyalar başlattılar. Türkiye?de tatil ucuzladı diye açıklamalar yaptılar.        

Bayrama sayılı günler kala tatil kampanyaları devam ediyor. Bir de yerli turiste tatil ücretlerinin fiyatları düştü dediler. Fiyatlar çok yüksek. Ortada herhangi bir turizm krizi de yok sanki. Hemen ara ayırttır yerini ne güzel!

Turizm beklentileri kötü olduğu için faturayı yerli turiste ödettirmek isteniyor. Bazı işletmeciler bu fikirde değil. Sektör temsilcileri işletmeciler arasında ki anlayış farkını görmediler. Görselerdi mutlaka engel olacaklardı. Anlaşılan o ki turizmciler gerekli hizmeti veremedikleri için ellerinde olan yerli turisti de ellerinden kaçırabilirler.

İşin aslı ülkemizde terör olayları yaşandı. Türk vatandaşlarının dışında ülkemize gelen yabancı turistlerde hayatlarını kaybetti. Bayram tatiline çok az bir süre kaldı. Yaşanan terör olayları, ekonomik geçimsizlik dahilinde kimsenin tatile gideceğini zannetmiyorum.

Ülkemizin Doğu ve Doğu Anadolu bölgesinin dışında terör olayları yaşandı. Turistlerin gelmediği yerde Türk vatandaşlarının ekonomi, güvenlik belirsizlik içinde nasıl ziyaret edecekler. Vatandaşlar bayram tatilinde sadece akrabalarını ziyaret edeceklerdir.

Terörden kurtulmak istiyoruz! 



10.01.2018 16:01:28 0
  • Cumartesi 15.2 ° / 12.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.6 ° / 10 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.4 ° / 8.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07