İkili Eğitim Nasıl Olacak

İkili Eğitim Nasıl Olacak

Başbakan Binali Yıldırım 2016-2019 yılı orta vadeli programı 4 Ekim Salı günü açıklamıştı. Orta vadeli programda eğitime dair bilgiler de paylaşıldı. Başbakan Yıldırım, 2019 yılına kadar okullarda ikili öğretime son verileceğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım 2016-2019 yılı orta vadeli programı 4 Ekim Salı günü açıklamıştı. Orta vadeli programda eğitime dair bilgiler de paylaşıldı.

Başbakan Yıldırım, 2019 yılına kadar okullarda ikili öğretime son verileceğini söyledi. Tam gün eğitim verilecek. Öğrenciler için beşinci yıldan sonra yabancı dil zorunlu olacak. 

Orta vade de ki eğitim programı 2019 yılına kadar hayata geçecek. Öğrenciler için çok zor bir karar olacak. Öğrenciler istese de istemese de bu eğitim programı hayata geçecektir.

Tam gün olsa düşünmek gerekir ki alt yapı hazırlandı mı? Tam gün eğitim olursa öğrencilere sınıf yetecek mi?

Öğrencilere sınıf yetecek gibi duruyor. Çünkü daha önce dershaneleri kapatmışlardı. Ama dershaneler özel eğitim kurumu olmuştu değil mi? Ancak kursa gidenlerin sayısı gene de artmış.

Tam gün eğitimde eğer sınıf yetmezse yeni okullar mı yapılacak? Bir okulun yapılması için bir yer bulunması gerekiyor. Okul yapmak için arazi bulunur ama zaman kısıtlı üç yıl kaldı. Arazi bulunsa da okulların yapılması için ekonomiyi zorlayacaktır.

Çocuklarımız Yabancı Dil Öğrenecek

Beşinci yıldan sonra yabancı dil olacakmış. Yabancı dil dersi okullarda zaten çocuklarımıza okutuluyor. Bazen bakıyorsunuz ikinci sınıfta, dördüncü sınıfta veya altıncı sınıfta okutulmaya başlanıyor.

Yabancı dil dersi ilkokuldan sonra da ortaokul, lise ve üniversite de okutuluyor. Okullarda yabancı dil dersi okutuluyor. Öğrencilerimiz üniversiteye gittiklerinde yabancı dil kurslarına gidiyor. O zaman yabancı dil dersi ya öğretilemiyor ya da öğrenilemiyor.

Yabancı dil dersinden başka öğrencilerimiz diğer derslerinde başarılı mı? Başarılı olup olmadığı tartışılır. Öğrencilerimiz ortaokulda ve lise sonda sınavlara giriyorlar. Acaba öğrencilerimiz ne kadar başarılı?

Öğrencilerimiz girdikleri sınavlardan başarılı sonuç aldıkları gibi, sıfır alan öğrencilerimiz de oluyor. O zaman Türkçe, matematik, fen ve tarih dersleri de yeterince öğretilemiyor ki öğrencilerimiz sıfır puan alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı acaba nerede yanlış yaptı. İktidar ve bakanlık değiştikçe eğitim politikaları da değişiyor. Okula giden her öğrencide başarı politikası da değişiyor. Eğitim sistemi değişirse bu öğrenciler için bir yıkım olur. Eğitim sisteminde çok büyük sorunlar var.

Eğitim sisteminde iktidar değişiyor. Bir yenilik yapıyor. Bakan değişiyor. Bir yenilik yapılıyor. Bir yenilik ya da değişiklik yerine var olan eğitim sistemine ilave yapılsa daha iyi olurdu.

Bakalım Milli Eğitim Bakanlığı bu değişikliklere dur diyebilecek mi? İkili eğitim hiçbir sorun olmadan hayata geçebilecek mi? Dünya?da ki eğitim sistemleri araştırılsa da artık Türkiye?de ki eğitim sistemi daha anlaşılır bir hale gelse?



10.01.2018 16:01:28 0
  • Cuma 20.4 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 19.1 ° / 8 ° Güneşli
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71