Teknoloji Bağımlısı Olduk

Teknoloji Bağımlısı Olduk

Cep telefonları, tablet bilgisayar, dizüstü bilgisayar, oyun konsolları ve tüm teknolojik ürünleri 7?den 77?ye tüm insanlar kullanıyor. Yıllar geçtikçe yeni oyunlar çıkıyor. Farklı oyun konsolları çıkıyor. Tüm insanlar bu teknolojik ürünlerin bağımlısı ol

Cep telefonları, tablet bilgisayar, dizüstü bilgisayar, oyun konsolları ve tüm teknolojik ürünleri 7?den 77?ye tüm insanlar kullanıyor. Yıllar geçtikçe yeni oyunlar çıkıyor. Farklı oyun konsolları çıkıyor. Tüm insanlar bu teknolojik ürünlerin bağımlısı oldu.

Yeni veya eski bazı oyunlar yasaklanıyor. Bu oyunların şiddet, kumar, ırkçılık, intihar, cinsel istismar ve birçok neden ile yasaklandı. Akıllı telefonlardan da artık internete girilebiliyor. Telefon olsun veya bilgisayar olsun interneti doğru kullanmak gerekiyor. İnternetten haberleri, hava durumunu, yol tarifi, nöbetçi eczane, okul proje ödevleri, alışveriş ve birçok daha her şeyi araştırma imkânımız var.

Eğer böyle güzel araştırmalar için kullanan kişiler olduğu gibi böyle kullanmayan kişiler de var. Ancak hangi kullanım daha fazla bunu anlamak çok zordur.

Haberlerde seyretmiştim. Yolda cep telefonu kullanarak, önüne bakmadan yürüyen insanların olduğunu anlatıyor. Hatta böyle kişilerin, yolda bir başkasına çarptığını ve trafik kazalarına da davetiye çıkardığını söyledi.

Otobüse biniyorsun herkesin elinde cep telefonu ve herkes önüne bakıyor. Arkadaşlarınızla bir kafeye çay içmeye gidiyorsunuz. Herkesin elinde cep telefonu ve masada muhabbet edilmiyor. Ellerindeki cep telefonlarıyla meşgul olan bu kişiler hiçbir şey okumuyorlar. Oyun oynuyorlar. Bazı kişilerde yaptıklarını (yemek yediklerini, çay içtiklerini, ziyaret ettiği yerleri, aldığı ürünleri) birilerine göstermek için fotoğraflarını çekerek internete koymak ve beğeni toplamak peşinde olduklarını görüyoruz.

Teknoloji ürünü olarak bilgisayar çok gelişti. Bilgisayar gelişti ve bilgiye ulaşmakta kolaylaştı. Ancak öğrenciler neden başarısız oluyor?

Teknoloji Bağımlılığına Referans Olacak Gerçek Olay

Bir arkadaşım vardı. Ortaokul ve liseye giderken anne ve babalarımıza bilgisayar aldırma peşindeydik.

Bilgisayarlar alınmıştı. Okulun birinci döneminde karneyi almıştık. Karnemizdeki notlar ilk döneme göre düşmüştü. Anne ve balarımız bilgisayar kullanmayı yasaklamıştı. Çok iyi hatırlıyorum. İkinci dönem karnemde olan kırık notlarımı düzeltmiştim. Arkadaşım bir bilgisayar oyununa bağımlı olmuştu. İkinci dönemde aldığı karnedeki notlar o yıl arkadaşımı sınıfta bıraktırmıştı.

İşte olay bu kadar basit ve anlaşılmıştı. Cep telefonları ve oyun konsolları bizleri esir alıyor. Öğrenciler başarısız oluyor.

Üniversitede ki öğrencilerde aynı durumdadır. Oyun ve sosyal medya bağımlılığı üniversite öğrencilerinde de var. Üniversite öğrencilerinin aklındaki ilk plan okul bitince ne yapacağız? Ne yapacağız sorusu, iş ve meslek açısından önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Sigara, alkol veya uyuşturucu madde kullansanız tedavi olarak bu durumdan kurtulabilirsiniz. İşte, teknoloji ürün (cep telefonu ve bilgisayar) bağımlılığı da bir hastalıktır. Hastalık psikolojik, tedavi eden psikiyatridir.

Teknoloji bağımlılığından kurutulamazsanız, bunun bedelini kayıplarla ödersiniz. Okulda sınıfta kalırsanız, ya okul hayatı biter ya da okulunuzu bir yıl gecikmeli olarak bitirirsiniz.

Kısacası; Anneler ve babalar ya da teknoloji bağımlısı olan kişiler bu bağımlılıktan nasıl kurtulacak?

Bilgisayar ve cep telefonu kullanım amaç ve süresini kısıtlayın. İnternette vakit geçirmek yerine kendinize vakit ayırarak başka şeyler yapmayı deneyiniz.

Kesinlikle ben deli miyim? Ne işim var psikolog veya psikiyatride demeyiniz. Eğer teknoloji bağımlılığından kurtulamıyorsanız kesinlikle psikolog veya psikiyatriye başvurunuz.  



10.01.2018 16:01:28 0
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Pazar 21.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36