Beşiktaş Maçında Terör Saldırısı

Beşiktaş Maçında Terör Saldırısı

10 Aralık Cumartesi günü Vodafone Arena?da Beşiktaş ile Bursaspor karşı karşıya geldi. Maç sonrası taraftarların birçoğu çıktıktan sonra terör saldırısı meydana geldi. Saldırıda iki ayrı bomba kullanıldı. Birincisi bombalı araç diğeri ise canlı bombaydı.

10 Aralık Cumartesi günü Vodafone Arena?da Beşiktaş ile Bursaspor karşı karşıya geldi. Maç sonrası taraftarların birçoğu çıktıktan sonra terör saldırısı meydana geldi. Saldırıda iki ayrı bomba kullanıldı. Birincisi bombalı araç diğeri ise canlı bombaydı. Bombalar 45 saniye arayla patlatıldı. Bombalı saldırının amacı çevik kuvvet polislerine yönelik bir saldırıydı. Bombalı saldırıda 36?sı polis, 8 sivil vatandaş toplam 44 kişi şehit düştü. 155 yaralı var. Bombalı saldırıyı PKK?nın uzantısı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi. Saldırıyla ilgili de 13 kişi gözaltına alındı.

Saldırıda şehit olan polisler çevik kuvvet polisi, çoğunluğu ilk polislik deneyimlerini yaşıyorlar. Hepsi de gencecik bu vatanın evlatları, Beşiktaş-Bursaspor maç öncesi vatandaşların güvenle maç seyredebilmeleri için gerekli güvenlik önlemlerini alıyorlardı. Maç sonrası saat 22.30?da saldırı yapıldı ve 36?sı polis 8 vatandaşımız 44 kişi şehit oldu.

Şehit olan polislerimizin her birinin yaşam hikâyesi farklı. Kimi yeni evlenmiş, kimi yeni baba olacak, kimi yeni polis olmuş, kimi yeni nişanlı?

Olay sonrası terör saldırısını protesto etmek için yürüyüş yapıldı. Bir vatandaş olarak yürüyüşlere destek vermeliyiz. Yapılan yürüyüşlerde hukuka aykırı davranılmamalı ve polisin işini zorlaştırmamalıyız. Kimse kimsenin can güvenliğini tehlikeye atamaz. Bir tehlike gördüğümüzde bilinçli bir vatandaş olarak gerekli şikâyeti yapmayı başarmalıyız. Polise diklenerek ben şuyum, ben buyum diyerek işlerini zorlaştırmamalıyız. Yoksa tüm vatandaşlarımız ille bir tehlikenin içinde kalabilir.

Bilinçli vatandaşlar olarak herkes görevini bilecek. Ayrıca bilinçli bir vatandaş olarak kendimize iyi bakmalıyız. Yaşadığımız çevreye iyi bakmalıyız. Çalışanlara iyi davranmalıyız. Devletimize güvenmeliyiz. Siyasetimize sahip çıkmalıyız. Eğer tüm bunları yapıyorsak, geri kalanı devlete bırakmalıyız. İnanın gereken hesap sorulur, soracağız.

Vatandaş olarak bir tek kendi canımızı değil, herkesin canına sahip çıkacağız. Bilinçli bir vatandaş olacağız. Dün Galatasaray Gaziantepspor karşılaşmasında; Galatasaraylı futbolcu Yasin tam 3 gol attı. Gol sonrası asker selamı verdi ve polislere sarıldı. Ayrıca maç öncesi de tüm futbolcular polislere çiçek verdiler, alkışladılar ve sahip çıktılar.

Bombalı Saldırı Fark Edildi Mi?

Haberlerde izledim. Canlı bombanın yaklaştığını gören iki polis var. İki poliste saldırıyı önlemek için üstlerine gidiyor. Paniğe kapılan terörist bombayı patlatıyor.

Şehitler İçin Özel Maç

Bursaspor Başkanı Ali Ay ile Beşiktaş kulübü başkanı Fikret Orman bir araya gelerek önemli bir karar aldı.  Alınan karara göre Bursaspor ile Beşiktaş şehit aileleri için özel maç yapacak. Maçtan elde edilen gelir şehit ailelerine bağışlanacak. 

Şehit olan polislere Allah?tan rahmet, geride kalan ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar dilerim? Başımız sağolsun?



10.01.2018 16:01:28 0
  • Pazar 24.3 ° / 14.8 ° false
  • Pazartesi 25.4 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Salı 27.5 ° / 12.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04