Biga`da trafik çilesi vatandaşın kabusu oldu

Biga`da trafik çilesi vatandaşın kabusu oldu

Çanakkale`nin Biga ilçesinde tek yönlü ve dar sokaklar ile haftalık olarak kurulan Çarşamba Pazarında yaşanan trafik sorunu vatandaşın kabusu oldu.

Türkiye?nin her yerinde trafik sorunu yaşanıyor. Çanakkale?nin Biga ilçesinde yaşanan trafik sorunu vatandaşların kâbusu oldu. Alınan bütün önlem ve uyarılara rağmen trafik sorunu çözülmüş durumda değil.

Tek yönlü işleyen ya da tek aracın geçebileceği dar sokaklara demir-beton dubalar ve beton çiçeklikler koyuluyor. Arada kalan boşluklara da arabalar konulunca hem trafik akışı hem de yayaların ulaşımı zorlaşıyor. Karşılaşılan bu durum hem trafik akışını, hem de yayaların ulaşımını engellediği gibi muhtemel kazalara da davete çıkarıyor.

İnsanların akıllara hemen şu sorular geliyor. Dubalardan, beton çiçekliklerden ve düzensiz olarak yapılan araçların parklarından dolayı; yayalar nereden yürüyecek? Bir yangın olsa itfaiye nereden geçecek? Bir hastalık olsa ambulans nereden geçecek?

BİR BAŞKA TRAFİK SORUNU DA KAPALI PAZAR YERİNDE

Çarşamba günleri Biga Belediyesi Kapalı Pazar Yeri?nin önünde yaşanan trafik yoğunluğu sıkıntı yaratıyor. Çarşamba günleri kurulan pazardan dolayı trafik yoğunluğu vatandaşları ve araç sürücülerini isyan ettirdi.

Özellikle Çarşamba günleri kapalı Pazar yeri, alışveriş merkezi ve köprü tarafındaki trafik yoğunluğu artıyor. Araçlar çift sıra halinde araçlarını park ederek trafik yoğunluğunu arttırıyor.

ARAÇLAR, MOTOSİKLETLER KALDIRIMLARA PARK EDİLİYOR

Biga Alışveriş Merkezi ile Çarşamba pazarı girişine kadar olan bölgede yaya kaldırımlarında motosikletler park ediliyor. Vatandaşlar yaya kaldırımını kullanmakta güçlük çekiyor. 

Şehiriçi minibüslerinin beklediği alanda karşı tarafa araç park edilmez tabelası olduğu halde araçlar park ediliyor. Seyyar satıcılar da pazar yeri giriş ve çıkışını engelliyor.

VATANDAŞ DA TEPKİLİ SÜRÜCÜLER DE

Alt yapı çalışmaları ve elektriklerin yer altına alınma çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar yapılırken de trafik sorunu yaşanıyor.

Trafik sorunun çözülmemesi vatandaşlar ve araç sürücüleri tarafından tepki çekiyor. Kapalı Pazar yeri, alışveriş merkezi ve köprü üstünden gelen trafik yoğunluğunun çözülmesi bekleniyor.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 



10.01.2018 16:01:28 0
  • Cumartesi 15.2 ° / 12.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.6 ° / 10 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.4 ° / 8.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,70% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2394,58% -1,15
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22