Biga Meslek Yüksekokulu Fidan Dikimi Etkinliği Gerçekleştirildi

Biga Meslek Yüksekokulu Fidan Dikimi Etkinliği Gerçekleştirildi

Çanakkle Onsekiz Mart Üniversitesi?nin 25.Yıl Etkinlikleri Ve Dünya Ormancılık Haftası Kapsamında Biga Yüksekokulu Fidan Dikimi Etkinliği Gerçekleştirildi

Biga Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programı Bölüm Başkanı   Öğr.Gör. Ayşin AŞKIN koordinatörlüğünde,  program danışmanı Öğr. Gör. Faruk ÇETİN ve   Mobilya ve Dekorasyon programı öğrencileri ile üniversitemiz 25.yıl etkinlikleri ve 21 Mart Dünya Ormancılık haftası kutlamaları kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinliğin başında Biga Meslek Yüksekokulunda Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi  Dr. Muhammet AKKAYA`nın konuşmacı olarak katıldığı, orman hayattır diyerek ormanların insan için önemini anlattığı  ve "Orman Zararlıları"  konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansta ormansızlaşmanın nedenleri, Ormanların rehabilitasyonu, Ağaçlandırma çalışmaları hakkında genel bilgi veren Akkaya, dayanıklı orman kurmada nelerin yapıldığı, orman yangınları ile mücadele, Orman zararlıları ve mücadele usullerini anlattı.

Öğr.Gör. Ayşin AŞKIN` da Ormancılık Günü ve Haftasının orman varlığının önemi, erozyonla mücadele, çölleşme, iklim değişimi ve buna benzer sorunların hatırlatılması ve vurgulanması amacıyla kutlandığını söyledi. Görevimiz, orman ve orman kaynaklarını her türlü tehlikelere karşı korumak, doğaya yakın bir anlayışla geliştirmek, ekosistem bütünlüğü içinde ve topluma çok yönlü sürdürülebilen faaliyetler sağlayacak şekilde yönetmektir.  Sahip olduğumuz bu kaynakların korunması geliştirilmesi ve ülkemize kazandırılması noktasında her bireye önemli görevler düşmektedir. Bu nedenle öğrencilerimizin bu bilinci kazanması için çalışmalarımıza bütün hızıyla devam edeceğiz dedi. Konferansın sonunda  Biga Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Ertuğrul BİLGÜCÜ tarafıdan,  Dr Muhammet AKKAYA`ya teşekkür belgesi takdim edildi.

Ardından. Dr. Muhammet AKKAYA fidan dikimi hakkında öğrencileri bilgilendirdi ve Kahvetepe köyü mevkiinde fidanlar toprakla buluştu. Ormanlarımızı korumanın ve ona sahip çıkmanın en büyük görevimiz olması bilinci  ile etkinliğe  katılan öğrenciler memnun olarak ayrıldı.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eklenme Tarihi: 24.03.2017



Eğitim 10.01.2018 16:01:11 0
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% -0,11
  • EURO

    34,92% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2434,89% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04