İlk Misafirler Başkan Işık`ı Ziyaret Ettiler

İlk Misafirler Başkan Işık`ı Ziyaret Ettiler

Biga Kültür ve Sanat Etkinlikleri heyecanı başlarken, Bosna Hersek`ten gelen ilk misafirler de Biga Belediye Başkanı İsmail Işık`ı ziyaret ettiler. Bosna Hersek`in Sazin bölgesinden gelen 48 kişilik halk oyunları ekibini ağırlayan Biga Belediye Başkanı İs

Biga Kültür ve Sanat Etkinlikleri heyecanı başlarken, Bosna Hersek`ten gelen ilk misafirler de Biga Belediye Başkanı İsmail Işık`ı ziyaret ettiler.

Bosna Hersek`in Sazin bölgesinden gelen 48 kişilik halk oyunları ekibini ağırlayan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; "3 yıldır ilçemize Bosna Hersek`in çeşitli bölgelerinden halk oyunları ekipleri geliyor. Sizleri Biga`da görmek mutluluk verici. Katkılarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Biga`da tek Boşnak köyümüz Kalafat var. Bunun dışında Biga`nın önemli bir bölümünü göçmenler oluşturuyor. Bosna Hersek`e biz de gitmek istiyoruz ilk fırsatta. Biz kültürel anlamda başarıyla yürüttüğümüz ilişkilerimizi ekonomik düzeye de çıkarmak istiyoruz. Bigalı işadamlarımız Bosna Hersek`in yatırım fırsatlarını araştırıyorlar. Bosna Hersek ile ilişkileri bu nedenle önemsiyoruz. Ayrıca Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı`mız bu dönem Biga`dan Eşref Temiz ağabeyimiz oldu. Bu fırsatla kültürel ilişkileri ekonomik düzeye çıkarma konusunda elimize güzel bir fırsat geçtiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Tercümanlığını Kalafat Köyü`nden Hüseyin Duru`nun yaptığı Bosnalı misafirlerden Smlatic Edis Predsjednik Udruzenje Koprivna Cazin ise grup adına şöyle konuştu:

"Biga`da bizi Türk misafirperverliğine yakışır şekilde ağırladığınız için teşekkür ediyoruz. Kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Sizlere Bosna Hersek`ten belediye başkanımızdan selamlar getirdik. Biz de kültürel ilişkilerin ekonomik ilişkilere doğru ilerlemesini çok önemsiyoruz. Burada güzel bir kültür ve sanat festivali yaşayacağımız için mutluyuz."

Sohbetin ardından Bosna Hersek`ten gelen misafirler adına Smlatic Edis Predsjednik Udruzenje Koprivna Cazin, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık`a getirdiği hediyeleri takdim etti. Başkan Işık ise heyete Biga`yı anımsatacak hediyeler verdi.

Etkinlikler kapsamında 4 gün boyunca Biga Belediyesi Halk Oyunları ekibi, Makedonya Halk Oyunları ekibi, Bosna-Hersek Halk Oyunları ekibi, Biga Belediyesi Modern Dans Topluluğu ve Bulgaristan Halk Oyunları ekibi gösteriler yapacaklar. Bu gösteriler 18 Nisan Perşembe günü saat 14:30`da Kapalı Çarşı önünde, 19 Mayıs Cuma günü saat 17:00`de Belediye Meydanı`nda, 20-21 Mayıs tarihlerinde ise saat 17:00`de Şehir Parkı`nda gösteri yapacaklar.

Öte yandan Biga Biga Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Sedat Şahin ve Biga Bosna Hersek Kültür Derneği Başkanı Ergün Erkap da ziyarette yer aldılar.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eklenme Tarihi: 18.05.2017



Belediye 10.01.2018 16:01:37 0
  • Cuma 25.6 ° / 16.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • BIST 100

    9962,73%1,93
  • DOLAR

    34,05% -0,01
  • EURO

    37,99% 0,26
  • GRAM ALTIN

    2817,87% 0,55
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27