Dünya Süt Günü Biga?da Kutlandı

Dünya Süt Günü Biga?da Kutlandı

Biga Kaymakamlığı, Biga Belediyesi, Biga İlçe Tarım Müdürlüğü, Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Ziraat Odası, Biga Süt Üreticiler Derneği, Tarım-Hay kooperatifi, ÇDSYB, Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Biga Ticaret Borsası ve Biga MYO`nun ortaklaşa düzen

Biga Kaymakamlığı, Biga Belediyesi, Biga İlçe Tarım Müdürlüğü, Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Ziraat Odası, Biga Süt Üreticiler Derneği, Tarım-Hay kooperatifi, ÇDSYB, Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Biga Ticaret Borsası ve Biga MYO`nun ortaklaşa düzenlediği süt günü etkinlikleri ile süt tüketimini teşvik etmek amaçlanıyor.

HABERİN VİDEO`sunu İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sabah saat 10:00`da başlayan etkinlikler kapsamında öğrenciler arasında çeşitli yarışmalar düzenlendi, oyunlar oynandı. Süt çeşmesi kuruldu. 400 litre süt dağıtıldı. Saat 12:30?da protokol konuşmaları yapıldı. Şiir, resim ve slogan yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Dünya süt Günü konuşmasında Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan; Süt tüketim miktarlarına bakıldığında ülkemiz istenilen standartlarda değil. Bakanlıklarımız, ilgili kurum ve kuruluşlarımız bugün burada süt günü etkinliği düzenlendi. Böylece süt kullanım miktarını arttırmaya çalışıyoruz.

Süt ve süt türevleri özellikle çocuklarımız, gençlerimiz ve gelişim döneminde olan kişiler için olmazsa olmaz besin maddelerinin içerisinde yer almaktadır. Sağlıklı bir neslin yaratılması ileriye dönük olarak bir gelecek planlaması adına sağlıklı nesillerin oluşması gerekiyor. İlçemiz tarım ve hayvancılık alanında önemli bir yere sahiptir. Kaliteyi ve standartlarımızı arttırmak için üniversitemiz, meslek yüksekokulu, sivil toplum örgütleri, kooperatif ve birliklerimiz ile beraber çeşitli çalışmalar gerçekleştirdik.

Dünya Süt Günü kutlamasında konuşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; "Dünya Süt Günü etkinliklerinin hayırlı olmasını diliyorum. Avrupa`ya göre süt tüketimimiz oldukça düşük. Bu tip etkinliklerle özellikle çocuklarımızın süt tüketimini arttırmak, onların sağlıklı bir yaşam sürmeleri için çok önemli. Umarım süt tüketimini fazlasıyla arttırırız ve bu tür bir etkinliği gerçekleştirmek zorunda kalmayız" ifadelerini kullandı.

Dünya Süt Günü Konuşmasında Biga Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fahrettin Deniz; Süt günü etkinliklerinin 7.?incisini kutlamaktayız. Sağlıklı ve kaliteli bir toplumun oluşması için bireylerin iyi beslenmesi ve sağlıklı gıdalar tüketmelidir. İnsanların yeterli dengeli beslenmesinde hayvansal gıda maddelerinin en önemlisi süt ve süt ürünleridir. Sütün içerisindeki besin öğeleri özellikle gelişim çağındaki genç kuşağın sağlıklı beslenmesinde önemli rolü vardır. Avrupa yıllık kişi başı süt tüketimi 110 litredir. Türkiye?de ise kişi başı yıllık süt tüketimi 25 litredir. Süt tüketiminin daha çok üst seviyelere çıkarılması gerekiyor. 

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eklenme Tarihi: 24.05.2017



Çanakkale 10.01.2018 16:01:52 0
  • Cumartesi 25.9 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 26.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • BIST 100

    9900,25%-0,76
  • DOLAR

    34,10% 0,28
  • EURO

    38,11% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2877,00% 1,70
  • Ç. ALTIN

    4673,23% 1,54