Biga Devlet Hastanesi Anket Çalışması Kongre Bildiri Kitabında

Biga Devlet Hastanesi Anket Çalışması Kongre Bildiri Kitabında

Sağlık tesislerinde hizmetin özelliğinden dolayı meydana gelen mesleki riskler ve iş kazaları, diğer birçok sektörden fazladır. Sağlık hizmeti veren personelin kaliteli ve yeterli hizmeti verebilmesi için önce kendilerinin sağlıklı olması ve günlük hayatı

Sağlık tesislerinde hizmetin özelliğinden dolayı meydana gelen mesleki riskler ve iş kazaları, diğer birçok sektörden fazladır. Sağlık hizmeti veren personelin kaliteli ve yeterli hizmeti verebilmesi için önce kendilerinin sağlıklı olması ve günlük hayatın büyük bir çoğunluğunu geçirdikleri çalışma ortamında güvenli olmaları gerekmektedir. İş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının büyük önem arz ettiği topluma sağlık hizmeti veren tesisler kapsamında Biga Devlet Hastanesi anket çalışması gerçekleştirdi.

Anket çalışması doğrultusunda; Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Akif ZALOĞLU, Başhekim Yardımcısı Dr. Dt. Elif KERİŞ ve Kalite Yönetim Birimi tarafından ?İş Kazalarına Maruz Kalan Hastane Personelinin Bildirimlerinin Değerlendirilmesi? konulu bildiri hazırlandı.

Hazırlanan bildiri, Cornelia Diamond Resort Belek, Antalya?da 4 ? 7 Mayıs 2017 tarihleri arasında sekizincisi düzenlenen VII.Ulusal Haseki Tıp Kongresi / VII.Haseki  Hemşirelik  Sempozyumunda poster halinde  sunularak, kongre bildiri kitabında yerini aldı.

İş sağlığı ve güvenliği konusundaki hassasiyetlerini dile getiren Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Akif  ZALOĞLU; iş sağlığı ve güvenliğini son derece önemsediklerini, iş sağlığı ve güvenliğinin tam olarak sağlanabilmesi için iş ortamında oluşabilecek tehlikelerin, sağlığa zararlı olabilecek şartların risk ve tehlike analizlerini yaparak en aza indirmeye çalıştıklarını ifade etti ve ?Bundan sonra da Biga Devlet Hastanesi olarak bilimsel çalışmalara katılmaya devam edeceğiz.? dedi.

Gerçekleşen sempozyumda, İnovasyon kültürünün gelişmesiyle teknolojinin hemşireliğe yansımaları değerlendirilirken Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Kalite Birim Sorumlusu Hemşire Seven Kazan; inovasyon kültürünün gelişmesiyle teknolojinin Hasta ve Çalışan Güvenliğine yansımaları konusunda sunum gerçekleştirdi.

Eklenme Tarihi: 25.05.2017



Sağlık 10.01.2018 16:01:25 0
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 14.4 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19