Biga?da Başarılı Öğrencilere Bisiklet Hediyesi

Biga?da Başarılı Öğrencilere Bisiklet Hediyesi

İlk, orta ve lise düzeyindeki okullarda karne heyecanı yaşandı. Biga Belediyesi, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde 100 öğrenciye bisiklet dağıttı. Biga`da 2017-2018 Eğitim Öğretim döneminde ilkokul düzeyinde 3 bin 794, ortaokul düzeyin

İlk, orta ve lise düzeyindeki okullarda karne heyecanı yaşandı. Biga Belediyesi, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde 100 öğrenciye bisiklet dağıttı. Biga`da 2017-2018 Eğitim Öğretim döneminde ilkokul düzeyinde 3 bin 794, ortaokul düzeyinde 4 bin 263, lise düzeyinde 4 bin 150 ve toplamda 12 bin 207 öğrenci karne aldı.

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Biga merkezdeki ilk ve ortaokul düzeyi öğrenciler arasından ihtiyaç sahibi ve başarılı olan öğrenciler belirlenerek oluşturulan listeler Biga Belediyesi`ne ulaştırıldı. Bu listelere göre ise bisiklet dağıtımı gerçekleştirildi.

Biga Belediye Meydanı`nda gerçekleştirilen törene Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Cumhuriyet Halk Partisi Biga İlçe Başkanı Özgür Ceylan, Biga Kent Konseyi Başkanı ve belediye meclis üyesi Sedat Şahin, belediye meclis üyeleri Zafer Taşkın ve Recai Cesur ile öğrenciler ve aileleri katıldılar.

Törende konuşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık özetle şunları söyledi:

"Öğrencilerimizi başarılarından dolayı ödüllendirmek istedik. Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte okullarımızda hem ihtiyaç sahibi hem de başarılı öğrencilerimizi tespit ettik. 100 öğrencimizi bu bisikletlerle ödüllendireceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti`ni ve geleceğimizi çocuklarımıza armağan etti. Biz de onların daha rahat, mutlu ve huzurlu yaşayabilmeleri için, eğitimleri için yaptığımız her katkıda kendimizi çok mutlu hissediyoruz. `İnsana yapılan yatırım, geleceğimize yapılan yatırımdır` anlayışıyla hareket ediyoruz. Okullarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Öğrencilerimizi de hem motive etmek, derslerinde başarılarını arttırmak ve başarılı öğrencilerimizi de ödüllendirmek anlamında da Biga Belediyesi olarak zaman zaman etkinlikler düzenliyoruz. Bu töreni de bu amaçla yapıyoruz. Geçen yıl da bisiklet dağıtmıştık. Gelecek yıl da dağıtmaya devam edeceğiz. Ben öğrencilerimize küçük bir öneride bulunmak istiyorum. Lütfen bu tatilde hem dinlenin, hem de bol bol kitap okuyun. Çünkü o okunan kitaplar sizlerin anlama ve kavrama yeteneğinize çok ciddi katkılar yapacaktır. Bir ömür boyu başarılı olmanızı diliyorum. Bu bisikletlerle de verimli bir yaz tatili geçireceğinize inanıyorum. Tüm katılımcılarımızı kutluyor, hepinize başarılar diliyorum."

Başkan Işık`ın konuşmasının ardından bisiklet dağıtımına geçildi.

Karne Töreninde Sürpriz Hediye

İbrahim Aydın İlk ve Ortaokulu`nda karne töreni düzenlendi. Törene Biga Belediye Başkanı İsmail Işık da katılırken, temsili törenin ardından Biga Belediyesi tarafından öğrencilere çevre dostu tohumlu kurşun kalem dağıtıldı. Çevre dostu tohumlu kurşun kalemler kısalana kadar kullanılacak. Kısaldıktan sonra toprağa dikilecek olan tohumlu kalemler, gerekli bakımları yapıldıktan sonra 10-28 gün arasında çiçek açacaklar.

İlginizi Çekebilir

 

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eklenme Tarihi: 09.06.2017



Spor 10.01.2018 16:01:09 0
  • Pazartesi 25.4 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Salı 27.5 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.4 ° / 15.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04