Tarih: 10.01.2018 16:01

Biga Gelişim Bisiklet İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Facebook Twitter Linked-in

Biga` da bisiklet sporunun öncüsü Biga Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü Bisiklet Şubesi 8 Haziran Perşembe günü düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Yapılan etkinlikte kulüp başkanı Zübeyde Darcan tarafından kulübün çalışmaları hakkında bilgi verildikten sonra Bisiklet Şube Başkanı Dr. Ahmet Zeren tarafından son 1.5 yılda bisiklet şubesinin etkinlikleri video sunumu ile katılımcılara anlatıldı. Zeren konuşmasında şunları söyledi: İşe eğitim ile başladık. Eski milli sporcu ve bisiklet milli takım antrenörlerinden Cenk Tufan tarafından temel sürüş eğitimlerinin ardından düzenli bisiklet turları yapıldı. Medyanın da yoğun desteği ve aracılığıyla yapılan etkinlikler detaylı anlatılarak halkın bisiklete olan ilgisi arttırılmaya çalışıldı.

Tarihine, doğasına sahip çıkan, okuyan ve sorgulayan bisikletçi yetiştirebilmek adına  tematik turlar düzenlenerek toplumda farkındalık oluşturulmaya çalışıldı. Ulusal ve uluslararası Dağ Bisikleti yarışlarında yarışan sporcularımız ilgili turnuvalarda Çanakkale`yi başarıyla temsil ettiler. İlce Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak proje olan "Önce Sağlık " projesiyle 800 ortaokul ve lise ögrencisine sigara, hareketsizlik ve obezite konusunda farkındalık eğitimleri verildi. Kulübümüzün etkinleriyle Biga` da ciddi ivme kazanan bisiklet kullanımıyla bisiklet yolu yapımı paralel gitmeyince 6000 imza toplanarak ilk kez bisiklet yolu yapılabilmesi için ciddi bir farkındalık yaratıldı.

Genç, üretken ve enerjik yeni ekibimizle bisiklet farkındalığı üzerine daha etkin çalışmalar yaparak lokomotif olmanın getirdiği sorumlulukları fazlasıyla yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bugüne kadar yaptığımız etkinliklerde bizden desteklerini esirgemeyen ve hep yanımızda olan Biga Kaymakamı Sn Gökhan Görgülüarslan`a, Biga Belediye Başkanı Sn. İsmail Işık?a, kulübümüzün değerli yönetim kurulu üyelerine ve çok değerli basın mensuplarına en kalbi teşekkürlerimizi sunarız". Geceye katılan kulüp üyeleri daha sonra Pınar Zeren, Ahmet Zeren ve Barış Güllübahçe?nin canlı müzik performansı ile keyifli dakikalar geçirdiler.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eklenme Tarihi: 10.06.2017




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —