Uyuşturucu Genç Hayatları Yok Ediyor

Uyuşturucu Genç Hayatları Yok Ediyor

Aileler çocuklarının uyuşturucu kullanıp-kullanmamaları en büyük endişelerinden biri haline geldi. Birçok aile uyuşturucu hakkında bilgileri olmayabilir. Gelenek-göreneklerine göre büyümüş aileler ve çocukları büyük şehirlere geldiğinde uyuşturucu hakkınd

Aileler çocuklarının uyuşturucu kullanıp-kullanmamaları en büyük endişelerinden biri haline geldi. Birçok aile uyuşturucu hakkında bilgileri olmayabilir. Gelenek-göreneklerine göre büyümüş aileler ve çocukları büyük şehirlere geldiğinde uyuşturucu hakkında hala bilgileri yoktur.

Gelenek-göreneklerine göre büyümüş ve aile terbiyesi almış bu aileler, uyuşturucu kullanmamışlardır. Uyuşturucu ile yakından uzaktan bilgileri de yoktur. Bu aileler sadece sigara ve alkol hakkında bilgi sahibi olabilirler. Bu durumda çocuk uyuşturucu kullanıyorsa, aile için bu durumu anlamak çok zor olacaktır.

Genç Hayatlar Yok Oluyor

Uyuşturucu madde kullanımı yaşı 13 yaşına kadar düşmüş görünüyor. Öyle şeyler oluyor ki gençler çakmak gazı, kaçak sigara, alkol, kolanya, bonzai, hap, gibi maddeler kullanarak kendilerini zehirliyorlar.

Hayatlar yok oluyor ve aileler yıkılıyor. Öyle hayatlar var ki, uyuşturucu kullanarak; ailesini, eşini, evini, çocuğunu, işini kısacası hayatlarını yok ediyorlar.

Öğretmenler ve Polisler Yardımcı Olsun

Çocukların uyuşturucu kullanıp-kullanmadığının en iyi bilgisi olacak kişiler öğretmenler ve polislerdir. Okulda uyuşturucu kullanımı hakkında bilgiler verilmesi, polislerin ise ihbarları değerlendirerek uyuşturucu satanları ve kullananları yakalayarak yardımcı olması gerekiyor.

Anne-baba bir çocuğunun uyuşturucu kullandığını öğrenir ve yakalarsa çocuk bu durumda korkabilir ve vazgeçmesi yüksektir. Çünkü ilk defa kullanıyordur. Bu durumda çocuk korkarak şok durumu yaşar ve uyuşturucu kullanmaktan vazgeçebilir.

Polisler Yardımcı Olsun

2016-2017 eğitim ve öğretim yılında yeni çıkarılan yönetmeliğe göre okul önlerinde polisler okul çevresinde önlemler alarak kimlik kontrolü ve yabancı kişilerin okul çevrelerinde dolaşmaması için tedbirler almıştı. Bu durumda kimlik kontrolü ve yabancı kişilerin de takibi yapılarak uyuşturucu kullanımı azaltabilir ve engellenebilir.

Uyuşturucu Madde Kullanıma Nasıl Alışıyorlar

Uyuşturucu madde kullanıma gençler nasıl başlıyor? Örnek verecek olursak; anne-babanın sigara ve alkol kullanımı, derslerinin kötü olduğu için kullanmaları, bir kereden bir şey olmaz, arkadaş çevresi, gece vakitsiz saatlerde dışarda gezmek, merak, özenti, moda, işsizlik gibi nedenlerle uyuşturucu madde kullanımına alışmak çok yüksektir.

Uyuşturucu Madde Kullanımının Tedavisi

Uyuşturucu madde kullanımından kurtulmak için öncelikle ailenin de eğitim alması gerekiyor. Çocuk anne-babasından korkmadan uyuşturucu madde kullandığını söyleyip tedavi olmayı kabul etmesi gerekiyor. Anne-baba tedavi süresince uyuşturucu madde kullanımın zararlarını anlatmalı ve onu bu kötü tuzaktan kurtarmalıdır.

Aile çocuğuna uyuşturucu madde kullanıyor ve çocuğuna zarar verecek şekilde yaklaşırsa çocuğunun o anda hayattan koparacağını unutmamalıdır.

Tedavi Merkezleri

AMATEM(Alkol ve Madde Tedavi Merkezi), ÇAMATEM(Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi) ve devletimize ait sağlık kuruluşları bulunuyor. Tedavi merkezlerine giderek, psikolog eşliğinde tedavi olunabilir.

AİLELERE DUYURULUR; ÇOCUĞUNUZA SAHİP ÇIKMAZSANIZ, BİR GÜN BAŞKALARI SAHİP ÇIKAR. 

Halil İbrahim ÇAL - Köşe Yazısı

Eklenme Tarihi: 20.06.2017



Asayiş 10.01.2018 16:01:41 0
  • Cuma 25.6 ° / 16.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • BIST 100

    9962,73%1,93
  • DOLAR

    34,05% -0,01
  • EURO

    37,99% 0,26
  • GRAM ALTIN

    2817,87% 0,55
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27