Biga İstiklal Caddesi Yenilendi

Biga İstiklal Caddesi Yenilendi

Biga`nın uzun yıllardır ihmal edilmiş Hamdibey Mahallesi İstiklal Caddesi`nde modern yol çalışması tamamlandı. Biga`nın Çanakkale yönünden girişi özelliği de taşıyan cadde, araç otopark alanları, ışıklandırması, genişliği ve modern görüntüsüyle dikkat çe

Biga`nın uzun yıllardır ihmal edilmiş Hamdibey Mahallesi İstiklal Caddesi`nde modern yol çalışması tamamlandı. Biga`nın Çanakkale yönünden girişi özelliği de taşıyan cadde, araç otopark alanları, ışıklandırması, genişliği ve modern görüntüsüyle dikkat çekiyor. Ana caddenin yanı sıra ara sokaklarda da yenileme yapıldı. Çömlekçi Sokak, Ergün Sokak, Tarım Sokak ve Çayır Sokak`ta yenileme çalışmaları tamamlanırken; kimi sokaklarda ise çalışmalar devam ediyor. İstiklal Caddesi`nde geçen yağmur suyu hattı çalışması ise yol çalışmaları başlamadan tamamlandı ve Hamdibey Mahallesi`ndeki yağmur suyu sorunu büyük oranda çözüldü.

Ramazan ayının son mahalle iftarının da gerçekleştirildiği caddenin yenilenmesiyle ilgili konuşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; "Hamdibey Mahallesi İstiklal Caddesi Biga`mızın Çanakkale yönünden girişi özelliği taşıyor. Bizim için her mahallemiz ve sokağımız önemliyken, ilçemize giriş niteliğinde olan caddelerimiz ayrı bir önem taşıyor. Özellikle son  yılın en yoğun kar yağışının da etkisiyle İstiklal Caddesi, Biga`mıza yakışmayan bir görünüme bürünmüştü. Ancak kısa sürede çalışmaya başlayamadık. Yağmur suyu sorununu çözmeden çalışmaya başlasaydık, yeni yaptığımız yolu yeniden kazacaktık. Bir süre bozuk yolun kullanılması gerekti. Hemşerilerimizden bu süreçte gösterdikleri sabır için teşekkür ediyorum. Bu modern ve kullanışlı yol projemizin tamamlanmasıyla Biga`mız Çanakkale yolundan gelenleri mutlulukla karşılayacak hale geldi. Işıklandırma çalışmalarımızı da tamamlamak üzereyiz. Hemen girişte Yeşilada Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü yanındaki parkımızı da yeniledik. Ana caddenin dışında ara sokaklarda da çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Biga`nın her yeri, mahallesi, caddesi, sokağı bizim için önemli. Sırayla, imkânlarımız dâhilinde çalışmalarımız devam edecek. Bizi bu süreçte yalnız bırakmayan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eklenme Tarihi: 23.06.2017



Belediye 10.01.2018 16:01:57 0
  • Salı 22.1 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.4 ° / 15 ° Güneşli
  • Perşembe 22.4 ° / 14 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10306,68%0,29
  • DOLAR

    32,27% -0,20
  • EURO

    34,78% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2405,15% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3898,94% 0,28