Dernekler Platformu Işıkeli Köyünde

Dernekler Platformu Işıkeli Köyünde

Biga Dernekler Platformu 3.toplantısını Biga Işıkeli Köyünde gerçekleştirdi. Toplantının gündeminde bulunan konulan görüşüldü. Biga Dernekler Platformunun Dönem Başkanlığı Biga Engelliler Derneğinden Biga Pomaklar Derneğine devri gerçekleştirilmiştir. Dön

Biga Dernekler Platformu 3.toplantısını Biga Işıkeli Köyünde gerçekleştirdi. Toplantının gündeminde bulunan konulan görüşüldü. Biga Dernekler Platformunun Dönem Başkanlığı Biga Engelliler Derneğinden Biga Pomaklar Derneğine devri gerçekleştirilmiştir. Dönem Başkanı Biga Pomaklar Derneği Başkanı İrfan Çınar yaptığı konuşmada;

 ? Dernekler Platformu olarak ana amaçlarımız,  dernekler arasında koordinasyonu sağlayarak, bütünün oluşmasına katkı,  birlikte hareket edebilme kabiliyetini yükseltmek,  devamlılığı olan çalışmalar yapmak, öncelikle  huzurun daim kılınmasına yardımcı olmaktır. Biga Dernekler Platformu asla bir diğer STK nın alternatifi veya altı/üstü değildir.? Dedi. Biga Pomaklar Derneği adına da ?Kültürel zenginliğimizin devamı için Biga Pomaklar Derneğimizin yürüttüğü projelerden biri olan, Işıkeli Köyü Kültür Evi projemize, tüm vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz.

Çünkü kültürler toplumların temel yaşamsal direklerinden biridir.  Kültürleri gelecek nesillere aktaramadığımız takdirde, özellikle gençlerimize ellerimizle ellerine bombayı bırakarak gelecekte kendini bambaşka boyutlarda bulacak bir nesil yetiştirmiş olacağız. ?? dedi.

Devam eden toplantıda, Biga Dernekler Platformunun, Birçok üye derneğini de ilgilendiren ve asıl olarak  Tüm Biga lıları ilgilendiren EKO Turizm hattı ile ilgili yapılan çalışmalar ve beklenen sonuçları görüşüldü.

Aynı zamanda yaşamakta olduğumuz mevsim şartlarından ötürü, orman yangınlarına dikkat çekmek üzere her derneğin kendi üyelerine bilgilendirme ve farkındalık çalışması yapması önerilmiştir. Işıkeli köyü Muhtarı Fahri Tekin,  Biga Dernekler Platformu Üyelerine,  Nohut Kahvesi ve kaçamak ikramında bulundu.

Eklenme Tarihi: 05.07.2017



Çanakkale 10.01.2018 16:01:40 0
  • Cuma 20.5 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.2 ° / 12.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.6 ° / 10 ° Güneşli
  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,70% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2394,58% -1,15
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22