Bir Hilal Uğruna Tiyatro Sahne Gösterisi Nefesleri Kesti

Bir Hilal Uğruna Tiyatro Sahne Gösterisi Nefesleri Kesti

Çanakkale Kara Savaşları`nın dönüm noktası olan Anafartalar Zaferi`nin 102. Yıldönümü münasebetiyle Mehmetciğin hatırasının, inancının, cesaretinin, azminin, manevi mirasının, milli birlik ve beraberliğimizin harcı olan Çanakkale Zaferini kazandıran bu yü

Çanakkale Kara Savaşları`nın dönüm noktası olan Anafartalar Zaferi`nin 102. Yıldönümü münasebetiyle Mehmetciğin hatırasının, inancının, cesaretinin, azminin, manevi mirasının, milli birlik ve beraberliğimizin harcı olan Çanakkale Zaferini kazandıran bu yüksek ruhun kuşaktan kuşağa yaşatılması adına, 2016 Yılında Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen, büyük ilgi ve beğeni toplayan "1915 Bir Hilal Uğruna" adlı tiyatral gösteri 10 Ağustos Anafartalar Zaferinin yıl dönümünde bu kez Çanakkalelilerle buluştu.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce; Genelkurmay Başkanlığı, Devlet Opera Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, 2. Kolordu Komutanlığı, Devlet Halk Dansları Topluluğu Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Müdürlüğü, Devlet Türk Halk Müziği Korosu Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu gibi birçok kurum ve kuruluşun katkılarıyla beraber Hamidiye Tabyaları`nda sahnelenen gösteriyi yaklaşık 8 bin kişi soluksuz izledi.

Sunumunda 450 kişinin yer aldığı tiyatral gösteride Osmanlının kuruluşu, İstanbul`un fethi, Balkan harbi ve Çanakkale Savaşları tiyatral canlandırmalar, ışık ve sahne gösterileri ve folklorik danslarla anlatıldı.

Çanakkale Valisi Sn. Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Sn. Ayhan Gider, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Doç.Dr. Sn. Murat Salim Tokaç, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sn. Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Sn. Celal Sel ile birlikte yaklaşık 8 bin kişinin izlediği tiyatral sahne gösterisi sonunda bir konuşma yapan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Sn. İsmail Kaşdemir, "Bu akşam bu tarihi mekanda bu güzel ortamda `Bir Hilal Uğruna` isimli çok güzel ve çok büyük projeyle insanımızın karşısına çıkıyoruz. `Bir Hilal Uğruna` işte Çanakkale ruhunun ortaya çıktığı ve insanlarında kalbine nakşolacak bir gece olacak. Tarihi Alan Başkanlığı olarak Çanakkale ruhu neredeyse biz orada varız. Çanakkalelilerin, Çanakkale`nin iyiliği neredeyse Tarihi Alan Başkanlığı olarak oradayız. ve orada olacağız. Çanakkale`yi hep beraber daha ileriye götürmek adına biz Alan Başkanlığı olarak buradayız ve çalışacağız" dedi.

Çanakkale`yi henüz görmemiş olan tüm vatandaşları da Çanakkale`ye beklediklerini söyleyen Sn İsmail Kaşdemir, "Onları Çanakkale`de ağırlamaktan, buranın atmosferini onlara yaşatmaktan mutluluk duyarız" diye konuştu. Gösteri sonrasında protokol üyeleri sahneye davet edilerek tüm Şehitlerimiz için temsili siperlere karanfiller atıldı.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eklenme Tarihi: 11.08.2017



Kültür ve Sanat 10.01.2018 16:01:23 0
  • Perşembe 20.4 ° / 11 ° Güneşli
  • Cuma 20.5 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.2 ° / 12.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,47% 0,32
  • EURO

    34,67% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2410,63% 1,29
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00