Biga Kapalı Pazaryerinin İhalesi Yapıldı

Biga Kapalı Pazaryerinin İhalesi Yapıldı

Son 15 yılın en yoğun kar yağışı sonrası çatısının bir bölümü çöken Kapalı Pazaryeri, dayanıksız gerekçesiyle yıkılmış ve yeni bir kapalı pazaryeri yapımı için çalışmalar başlamıştı. Biga Belediyesi Kapalı Pazaryeri`nin ihalesi Belediye İhale Salonu`nda 1

Son 15 yılın en yoğun kar yağışı sonrası çatısının bir bölümü çöken Kapalı Pazaryeri, dayanıksız gerekçesiyle yıkılmış ve yeni bir kapalı pazaryeri yapımı için çalışmalar başlamıştı. Biga Belediyesi Kapalı Pazaryeri`nin ihalesi Belediye İhale Salonu`nda 10 Ağustos Perşembe günü saat 14`te gerçekleştirildi.

Kapalı zarf usulü yapılan ihaleye 9 firma katıldı. İhaleyi kazanan firmanın komisyonun gerekli incelemeleri yapmasıyla netleşeceği ve Biga Belediyesi`nden konuyla ilgili bilgilendirici açıklama yapılacağı öğrenildi. İhale komisyonu Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Ayhan Bağcı, Mali Hizmetler Müdürü Abdullah Erden, Belediye İhale Sorumlusu Nuri Bala, Belediye İnşaat Mühendisi Seyfi Sağlık ve Belediye Mimarı İbrahim Onur Kök`ten oluştu. Daha önce Kapalı Pazaryeri ihalesi ile ilgili yerel basına yaptığı açıklamalarda Biga Belediye Başkanı İsmail Işık şu ifadeleri kullanmıştı: "Söküm işlemi gerçekleştirilirken proje de en ince ayrıntısına kadar düşünülerek hazırlandı. Proje ile ilgili çok ciddi çalıştık. Tabii bu arada da ?hangi proje yapılsın? diye görüşmelerimiz, toplantılarımız oldu. Amacımız burada hem pazarcı esnafına hem halkımıza hizmet edebilecek 20 bin metrekarelik alanı yeniden daha sağlıklı, daha sağlam, kullanışlı ve modern bir şekilde inşa etmekti. Bunun için Türkiye?nin önemli mühendislik ve mimarlık firmalarının birisiyle çalıştık ve projemiz tamamlandı. Ben defalarca İstanbul?a gittim. Mimar arkadaşlarımız gittiler. İstanbul?daki firmadan arkadaşlarımız geldi.

En son geçen Cuma 5-6 kişilik bir ekip geldi. Alanı yerinde görüp incelemeleri gerekiyordu. O kadar çok ayrıntı var ki. İhalelerle yapılan işler bunlar. Dolayısıyla yapım işinde hiçbir gecikme olmadı. Her şey prosedürüne uygun olarak ilerliyor. Eski kapalı pazaryerinde ciddi sorunlar vardı. O eksiklikleri de dikkate aldık. Yağmur suyu hatları, yangın söndürme sistemleri, kör noktası olmayacak şekilde kamera sistemi, aydınlatması, her direkte prizi olacak şekilde düşünüldü. Daha önce çok soğuk havalarda sigortalar atıyordu. Hatta mahallenin elektriklerinin kesilmesine sebep oluyordu. Bunları da dikkate aldık. Kafeteryası, mescidi, engelli tuvaletine kadar her şeyi düşündük. Dış görüntüsü çok daha güvenli olacak. Çok daha ferah ve kullanışlı bir alan ortaya çıkacak. Taşıyıcı sistemleri olacak. İlk projeyi değiştirdik. Ondan sonra hazırladığımız projenin görselini de paylaştık. O görseli pazarcı arkadaşlarımız, halkımız inceledi. O proje üzerinden talepleri aldık. Pazarcı derneğinin ikisinin de yöneticileri geldiler, konuştuk ve tüm bunlar ışığında gereken revizyonları gerçekleştirdik ve ortaya bu son hali çıktı projenin. İnşallah 10 Ağustos?ta ihalesini yaptığımızda da modern bir pazaryerinin yapımına başlayacağız. Kimsenin yeri değişmeyecek. İlave yerler olacak. Hal binasının olduğu yeri de pazaryerine dahil edeceğiz. Oraya da dışarıdaki esnafları yerleştireceğiz. Yeni pazaryeri yapıldıktan sonra pazaryerinin etrafında kimsenin bir şey satmasına izin vermeyeceğiz.

Pazarcılar açısından da sıkıntılı bir durumdu bu. Bizim açımızdan da sıkıntı yaratıyordu. Kontrol edilemeyen insanlar sorun oluyordu ve uygun olmayan ürünler satılmaya çalışılıyordu. Sürekli biz de bunları takip ediyorduk. Bundan sonra artık her şey pazaryerinin içinde satılacak. Pazaryeri Çarşamba günleri dışında otopark olarak kullanılacak. Biga büyüyor. Belki ileriye doğru ikinci bir halk pazarı olabilir. Bunları ilgilileriyle görüşüp, onların talepleri doğrultusunda değerlendiririz. Esnafımızla birlikte karar veririz. Şuan bu şekilde bir çalışmamız yok. Fuar alanı için daha kullanışlı olacak burası. Biga Fuarı yine burada olacak. Belki üstünün tamamı kapatılmamış olacak ama fuar yapılacak. Biga Ticaret ve Sanayi Odamız ile de gerekli görüşmeleri yapıyoruz.?

Eklenme Tarihi: 11.08.2017



Ekonomi 10.01.2018 16:01:21 0
  • Pazartesi 25.4 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Salı 27.5 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.4 ° / 15.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04