Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Kreş ve Gündüz Bakımevi Açıldı

Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Kreş ve Gündüz Bakımevi Açıldı

Özel Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Kreş ve Gündüz Bakımevi açılışı 11 Eylül Pazartesi günü saat 10:00?da gerçekleştirildi. Biga Atatürk Kültür Merkezi`nde Kreş ve Gündüz Bakımevinin açılışı Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Karabiga Belediye Baş

Özel Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Kreş ve Gündüz Bakımevi açılışı 11 Eylül Pazartesi günü saat 10:00?da gerçekleştirildi.

Biga Atatürk Kültür Merkezi`nde Kreş ve Gündüz Bakımevinin açılışı Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, Biga Kent Konseyi Başkanı ve belediye meclis üyesi Sedat Şahin, belediye meclis üyeleri, belediye müdürleri ve ailelerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Özel Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Kreş ve Gündüz Bakımevi; Biga Belediyesi`nin geçtiğimiz yıl açılışı yapılan Özel Biga Belediyesi Hamdi Gençoğlu Kreş ve Gündüz Bakımevinin ardından ikinci kreşi oldu. Toplam 850 m2 kapalı olan kreş 120 öğrenci kapasiteli ve 6 sınıfta eğitim-öğretime devam edecekler. Miniklerin eğitimi-öğretimi için 5 öğretmen ve 5 grup sorumlusu görev yapacaklar. 25 aydan-6 yaşa kadar minikler için tam gün eğitim verecek olan kreşte oyun alanları, bahçesinin güvenlikli olması ve sınıfların modern bir şekilde oluşturulması dikkat çekiyor.

Açılış töreninde konuşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık özetle şunları söyledi;

"Biga Belediyesi`nin ikinci kreşini bugün eğitime, Bigalıların kullanımına açıyoruz. Onun için ben şahsen mutluyum. Bir milleti gelişmiş, kalkınmış bir toplum haline getiren eğitimdir. Çocuklarımız 1 yaşından itibaren öğrenmeye başlıyorlar. Sosyologlar, psikologlar bunu bu şekilde ifade ediyorlar. Biz de eğitime en temelden, en alttan başlayabilmek adına ikinci kreşimizi açıyoruz. Bizim hem Hamdi Gençoğlu hem de Atatürk Kültür Merkezi kreş ve gündüz bakımevlerimiz başından itibaren kreş olarak planlanan alanlar oldukları için çocukların eğitimine ve gelişimine uygun şekilde inşa edildiler. Geçtiğimiz yıl Hamdi Gençoğlu Kreş ve Gündüz Bakımevimizi açtık. Tam kapasite oldu şu anda. Bu kreşimizde ise 120 kapasitemiz var ve 90 öğrencimizi kaydettik. İnşallah çok yakın zamanda tam kapasiteye ulaşacağız. Öncelikle geleceğin teminatı olan çocuklarını Biga Belediyesi kreşlerine emanet eden ailelerimize sonsuz şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunarım. Belediye hizmetlerine göstermiş oldukları bu ilgi, bizim Biga`ya hizmet etme isteğimizi, azmimizi her geçen gün arttırıyor.

Biga, o hep hayalini kurduğumuz, hedef koyduğumuz `yaşanabilir, mutlu Biga` yolunda bizleri daha çok motive ediyor. Bakanlık yetkilileri ruhsat işlemleri için geldiklerinde; kreşimizin bu bölgedeki en iyi kreş olarak ifade ettiler. Biga?mıza, Bigalılara bu güzel mekânı kazandırdığımız için çok mutluyuz. Biz sadece mekân anlamında değil, eğitim-öğretim anlamında da başarılı bir ekip oluşturduk. Çocuklarımız geleceğin güvencesi olarak çağdaş, Atatürkçü, laik, bilimsel eğitime buradan başlayacaklar. Ülkemize çok daha faydalı bireyler olacaklardır."

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık`ın konuşmasının ardından katılımcılar sınıfları gezdiler ve hatıra fotoğrafı çekildiler.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eklenme Tarihi: 11.09.2017



Çanakkale 10.01.2018 16:01:53 0
  • Cuma 20.5 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.2 ° / 12.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.6 ° / 10 ° Güneşli
  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,70% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2394,58% -1,15
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22