Biga Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün Denetimleri Sürüyor

Biga Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün Denetimleri Sürüyor

Biga Belediyesi Zabıta Müdürlüğü`ne bağlı ekipler denetimlerini sürdürüyor. Halk Masa`ya gelen şikâyetler üzerine denetimleri sıklaştıran Biga Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri özellikle inşaatlarda ve trafikle ilgili gelen şikâyetleri değerlendiriyorl

Biga Belediyesi Zabıta Müdürlüğü`ne bağlı ekipler denetimlerini sürdürüyor. Halk Masa`ya gelen şikâyetler üzerine denetimleri sıklaştıran Biga Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri özellikle inşaatlarda ve trafikle ilgili gelen şikâyetleri değerlendiriyorlar.

Biga Belediyesi Zabıta Müdürlüğü`nden denetimlerle ilgili şu açıklama yapıldı:

"İnşaat denetimlerinde öncelikle inşaatların önünü kapatıp çalışma alanları oluşturulması için kullanılan bariyerlerin doğru mesafede olup olmadığını, bu bariyerlerin kullanılıp kullanılmadığı, mantolama ve sıva yapıyorlarsa file ile önlem alınıp alınmadığı, inşaatın çalışma levhalarının görünür şekilde asılı olup olmamasını denetliyoruz. Bir de inşaatlarla ilgili temizlik konularında şikâyetler alıyoruz. Kanalizasyona atılan ya da inşaat önlerinde yol kenarlarında gelişigüzel bırakılmış inşaat atıkları sorunu var. Bu konularda mutlaka cezai işlem uyguluyoruz. Müteahhitlerimizden daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.

Trafikte yük indirme alanlarına ve duraklara park eden araç sürücülerini uyarıyoruz. Yeterli olmadığında ise ceza kesme yoluna gidiyoruz. Özellikle vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını istiyoruz. Yük indirme bindirme alanlarındaki kısa süreli parklarda yeterli kolaylığı sağlıyoruz. Ancak karşılıklı anlayışla ve insanların haklarına saygı göstererek sorunlarımızı en aza indirebiliriz.

Rutin olarak işyeri denetimlerimiz devam ediyor. İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, temizlik, hijyen ve havalandırmaların kontrolü ile de ilgileniyoruz.

Bunların dışında Halk Masa aracılığıyla vatandaşlarımızdan gelen şikâyet ve istekleri değerlendiriyor ve kısa sürede çözüm üretmeye çalışıyoruz."

Öte yandan kış kıyafetlerinin gelmesiyle tüm Zabıta Müdürlüğü personeli Biga Belediye Başkanı İsmail Işık ile hatıra fotoğrafı çekildiler.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eklenme Tarihi: 13.10.2017



Belediye 10.01.2018 16:01:44 0
  • Salı 24.2 ° / 14.6 ° false
  • Çarşamba 18.9 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Perşembe 18.4 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,60% 0,27
  • EURO

    34,77% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2410,39% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3997,01% -1,87