Biga TSO Heyeti İstihdam Seferberliği Ödül Törenine Katıldı

Biga TSO Heyeti İstihdam Seferberliği Ödül Törenine Katıldı

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (BİGA TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Başkan Yardımcısı Melih Akyıl, TOBB Genel Kurul Delegesi ve Meclis Üyesi Hüseyin Erdoğan, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan?ın himayelerinde 14 Aralık 2017 Perşembe günü C

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (BİGA TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Başkan Yardımcısı Melih Akyıl, TOBB Genel Kurul Delegesi ve Meclis Üyesi Hüseyin Erdoğan, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan?ın himayelerinde 14 Aralık 2017 Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi?nde gerçekleştirilen "Milli İstihdam Seferberliği Ödül Törenine" katıldı.

Milli İstihdam Seferberliği kapsamında Ocak 2017?den bu yana istihdamlarını en fazla artıran iller, sektörler ve firmalar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi?nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Ödül töreninde konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa camiası olarak Türkiye`nin geleceğine yatırım yapmaya devam ettiklerini belirterek, "İş dünyası olarak ülkemize ve kendimize artık daha fazla güveniyoruz, cesaretle adım atıyoruz." dedi.

Konuşmasına, kalp krizi nedeniyle vefat eden İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar`a Allah`tan rahmet dileyerek başlayan Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın hedefi yüksek koyduktan sonra kendilerine düşenin de çalışmak olduğunu vurguladı. Hisarcıklıoğlu, "Çok şükür hep birlikte, bir yıl boyunca büyük bir gayret gösterdik. Bu salonda iş dünyasının tüm paydaşları var. Allah emeğimizi zayi etmedi, bereketini de verdi. Böylece istihdamda tarihi bir başarı ortaya çıktı." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi`nde düzenlenen İstihdam Şurası`nda yaptığı konuşmada şubat ayında başlattıkları istihdam seferberliğine katılan iş dünyasına şükranlarını sundu.

Erdoğan, seferberlik kapsamında 2017 yılından şu ana kadar 1,5 milyon kişiye ilave istihdam sağlanmasının Türkiye için bir rekor olduğuna işaret ederek, "Türkiye`nin geleceği ile ilgili kriz tellallığı yapanlara vereceğimiz en güzel cevap işte bu tür gelişmelerdir. Ülkemizin üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 oranında büyümesine dudak bükenlerin elde ettiğimiz 1,5 milyon kişilik ilave istihdamı takdir etmelerini elbette beklemiyoruz. Sadece gölge etmesinler, ayağımıza bağ olmasınlar, vaktimizi boşa harcamasınlar yeter, başka ihsan istemeyiz. Biz milletimizle, iş dünyamızla, esnafımızla, sanatkârımızla, çalışanlarımızla el ele verir Allah`ın izniyle önümüzdeki tüm engelleri aşarak hedeflerimize ulaşırız." diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da, "Son 10 yılda toplam 7 milyon 167 bin kişiye istihdam sağladık. Bu nereden bakarsanız bakın, büyük bir başarı hikâyesi, Türkiye`nin başarı hikayesidir? ifadesini kullandı.

Sarıeroğlu, İstihdam Şurası`nın sonuçlarının ülkeye, millete ve çalışma hayatına yeni bir soluk ve heyecan getirmesini dileyerek, zor süreçlerden geçen Türkiye`nin her zamankinden daha güçlü, daha üretken olmak zorunda olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğlu tarafından "Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü" imzalandı.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eklenme Tarihi: 15.12.2017



Ekonomi 10.01.2018 16:01:49 0
  • Cumartesi 30.8 ° / 17.3 ° Güneşli
  • Pazar 29.4 ° / 18.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 29.4 ° / 18.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9762,56%-0,68
  • DOLAR

    34,18% 0,14
  • EURO

    38,10% -0,37
  • GRAM ALTIN

    2926,70% -0,21
  • Ç. ALTIN

    4867,96% 0,00