Tarih: 18.01.2018 17:02

Bigalı Veteriner Hekimlere TKDK IPARD 2 Programı Üçüncü Başvuru Çağrı İlanı Toplantısı

Facebook Twitter Linked-in

Veteriner Hekimlerle TKDK IPARD II Programı Üçüncü Başvuru Çağrı İlanı toplantısı 18 Ocak Perşembe günü saat 13:30?da Biga TSO konferans salonunda yapıldı. Toplantıya Bigalı Veterinerler katıldı ve bilgi verildi.

 

TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğü İletişim Uzmanı Zafer Güngör, Tarımsal İşletmelere Yönelik ve Çiftlik Faaliyetlerine yönelik verilen desteklemeler hakkında bilgi verdi.

 

TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğü İletişim Uzmanı Zafer Güngör; TKDK?ya proje hazırlanması ve hibe alınması hakkında bilgi verdi. IPARD-2 programı kapsamında yaklaşık 1 milyar avro hibe desteği alınacağını söyledi. IPARD-2 programında yer alan tedbirlerin; Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına yönelik yatırımlar, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Çiftçilik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi olduğunu vurguladı.

 

TKDK?ya başvurulan projeler için alınacak hibe oranları hakkında bilgi verildi. Uygunluk kriterlerini açıkladı. Uygunluk kriterleri için; Başvuru sahibinin vergi sistemine kayıtlı olması, SGK ve vergi borcunun olmaması, 65 yaşından büyük olmamak, mesleki yeterlilik kriterlerinin sağlanması ve iş planın olması gerekiyor.

 

Proje desteklemelerinde uygun harcamalar ve uygun olmayan harcamalar anlatıldı. Uygun olmayan harcamalar için; ikinci el ekipmanın kullanılması, canlı hayvan ve bitki alımı-dikimi, bakım, işletme, amortisman, kira bedelleri, genel harcamalar ve iş masrafları yer alıyor.

 

Uygun olan harcama alanlarında; yapım işleri, makine-ekipman, danışmanlık hizmetleri ve görünürlük yer alıyor.

 

Projesi olan bir kişi başvuru yaptığında bir puanlamaya tabi tutuluyor. Puanlamadan sonra verilecek hibe belirleniyor.

 

302 tedbirlerinde yapılacak yatırımlar nüfusu 20 binin altında olan yerleşim yerlerinde kırsal alanlarda yapılması gerekiyor. IPARD yatırımları kapsamında her türlü vergiden(KDV,Gelir Vergisi) muaf olunuyor.

 

IPARD-II üçüncü başvuru çağrı ilanı başvuru-kabul tarihleri;

 

Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme; 12 Şubat ? 15 Mart 2018

 

Tarımsal İşletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar; 1 Mart ? 5 Nisan 2018

 

Sıralama kriterlerinden 30 puandan az alan başvurular ret edilecektir.  

 

Toplantı sonrası katılımcıların soruları cevaplandırıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —