Tarih: 26.01.2018 19:02

Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısı

Facebook Twitter Linked-in

Biga?da Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısı 26 Ocak Cuma günü saat 14:30?da Biga Kaymakamlığı toplantı salonunda yapıldı.

 

İlçedeki resmi, özel ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile hayat boyu öğrenme kapsamında yaygın eğitimin ihtiyaçlarının; belirlenmesi, planlanması, ortaya çıkan güçlüklerin değerlendirilmesi, merkezler arasında iş birliği ve koordinasyon sağlanması, etkinliklerin birlikte planlanması ve uygulamaya konulması, hizmet tekrarı ve kaynak israfının önlenmesi ve verimliliğin arttırılması planlanıyor.

 

Toplantıda 2017 yılı Ağustos ayında alınan kararlar görüşüldü. 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı 1.?inci dönem yapılan çalışmalar değerlendirildi. 2017-2018 yılı eğitim öğretim yılının 2.?inci döneminde açılması planlanan kurslar tespit edildi.

 

Biga Halk Eğitim Müdürü Ali Hikmet Cevher Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği konusunda bilgi verdi. Biga Kaymakamı Mustafa Can ve Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen konu hakkında açıklamalar yaptı.

 

Biga Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak 01.09.2017 tarihinde başlayan ve 26.01.2018 tarihine kadar yapılan çalışmalarda; 155 kurs açıldı. 4 bin 736 kursiyer eğitim aldı. Engelsiz Eğitim Atölyesi var. Orada da engelli vatandaşlarımız eğitim alıyor.

 

Açılması planlanan kurslar; avcı eğitimi, bağımlılık ile mücadele, bilgisayar kursu, destekleme ve yetiştirme, diksiyon, el sanatları, emlak danışmanlığı, futbol, giyim, hijyen eğitimi, ilkyardım, İngilizce, talep edilen kurslar, iş güvenliği ve işçi sağlığı, kalorifer, mantar yetiştiriciliği, meyve ağaçlarında aşılama, budalama, nakış, okul servis araç sürücü eğitimi, okul taşıtları rehber personel eğitimi, okullar hayat olsun projesi etkinlikleri, okuma yazma, ön muhasebe, standart Türk klavyesi, süt sığırı yetiştiriciliği, Türk işaret dili, yabancılara Türkçe öğretimi kursların açılması planlanıyor.

 

Açılması planlanıp, açılamayan kursların nedeni; öğretici bulunamaması, kurs açılacak yerlerin olmaması ve kursiyerlerin kayıt yaptırıp, kursa devam etmemeleri yer alıyor.

 

2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde açılacak kursların tespiti hakkında görüşlerin alınmasında;

 

Nalbant, uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele, kıspet yapımı, robotik kodlama, autocad, aile eğitimi, müzik eğitimi, Biga?nın tatları(yemekler), engellilere verilen kursların arttırılması söylendi.

 

Düzenlenen toplantıya; Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Biga İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Müjdat Yüksel, Biga Halk Eğitim Müdürü Ali Hikmet Cevher, okul müdürleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —