5 Bin Bisikletçi Tarihin İzinde Pedal Çevirdi

5 Bin Bisikletçi Tarihin İzinde Pedal Çevirdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin de destek verdiği `Kale Çanakkale Bisiklet Festivali Troy Park AVM`nin önünde yapılan `Aklım Fikrim Çanakkale` projesinin açılışı ile başladı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin de destek verdiği `Kale Çanakkale Bisiklet Festivali Troy Park AVM`nin önünde yapılan `Aklım Fikrim Çanakkale` projesinin açılışı ile başladı. Çanakkale Vali Yardımcısı Ali Candan, Çanakkale Belediye Başkan Vekili İbrahim Can Ergun, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden ve Prof. Dr. Mustafa Görün, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve Çanakkale Protokolünün katılımıyla gerçekleşti.

 

Açılışın ardından stantları gezen protokol,  öğrencilere bisiklet dağıtımı yaptı.

 

5 Bin Bisikletçi Tarihin İzinde Pedal Çevirdi

 

Kale Çanakkale Bisiklet Festivalinin Troia etabı ise Troya Caddesi üzerinde kurulan noktada başladı. Türkiye?nin en büyük bisiklet festivaline Türkiye?nin çeşitli ilerinden gelen 5 bine yakın bisikletçi katıldı. 

 

Troya Caddesi üzerinde yer alan alışveriş merkezi önünde hazırlanan başlangıç noktasında; Çanakkale Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, İl Emniyet Müdürü Celal Sel ve Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Okyay bulundular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlangıç düdüğünün çalması ile başlayan Troia etabı bisikletçilerin Troia Ören yerine ulaşması ile son buldu. 

 

Festivalin ikinci etabı olan Gelibolu Şehitlere Saygı Etabı Eceabat?ta yapıldı. Bu turda 56 kilometre pedal çeviren bisikletçilere etabın sonunda Namazgâh Tabyası önünde katılım madalyası ve belgesi takdim edildi.  



Çanakkale 26.03.2018 17:40:33 0
  • Cuma 25.6 ° / 16.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • BIST 100

    9962,73%1,93
  • DOLAR

    34,05% -0,01
  • EURO

    37,99% 0,26
  • GRAM ALTIN

    2817,87% 0,55
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27