Tarih: 01.04.2018 20:35

Gururlan Biga Adaspor BAL Ligine Çıktı

Facebook Twitter Linked-in

Çanakkale Süper Amatör Ligde mücadele eden Biga Adaspor yaklaşık 20 yıl aradan sonra Spor Toto Bölgesel Amatör Lige çıktı.

 

Biga Adaspor haftalar önce şampiyonluğunu garantilemişti. Başarılı Antrenör Sedat Tirfilli ve yardımcısı Mehmet Kuşu ile birlikte antrenmanlara hız kesmeden maçlara hazırlanıyordu. Antrenmanlarda yapılan her röportajda Biga Adaspor?un play out maçı oynayıp oynamayacağı merak ediliyor ve tüm çalışmalar play out maçına göre yapılıyordu.

 

Yeni Çanspor 1 Nisan Pazar günü oynadığı Çıksalınspor maçında 10-0 mağlup oldu. Spor Toto Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Yeni Çanspor ligin bitmesine bir hafta kala küme düştü.

 

Biga Adaspor play out maçı oynamadan bir üst lig olan Spor Toto Bölgesel Amatör Lige doğrudan çıkmış oldu.

 

Biga Adaspor oynadığı 20 maçta 18 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Oynadığı maçlarda toplam 72 gol atarken, kalesinde 11 gol gördü.

 

Biga Adaspor 22.?inci haftası aynı zamanda son haftasında İlyas Bayram Stadyumunda Karabiga Belediye Gençlik Spor ile karşılaşacak. Şampiyon Biga Adaspor kupasını İlyas Bayram Stadyumunda seyircisi önünde alacak.

 

Biga Adaspor Başkanı Zeki Mutlu yaptığı açıklamada;

 

Ligin en başında takımımız bir söz vermişti. Şampiyon olup, Bölgesel Amatör Lige çıkmaktı. Takımımız Biga Adaspor ligde hiç yenilgi almadan namağlup olarak bitirdi.

 

Haftalar önce şampiyonluğu garantilemiştik. 1 Nisan Pazar günü oynanan Bölgesel Amatör Lig maçlarının sonuçlarına göre ligin bitmesine bir hafta kala play out maçı oynamadan Biga Adaspor Bölgesel Amatör Lige çıktı.

 

Takımımız Biga Adaspor Bölgesel Amatör Lige çıktığı için mutluyum. Aynı başarıyı Bölgesel Amatör Ligde de göstermek istiyoruz.

 

Emeği geçen yönetim kuruluna, antrenörümüz Sedat Tirfilli, antrenör yardımcısı Mehmet Kuşu, futbolcularımıza ve bizi yalnız bırakmayan tüm spor severlere teşekkür ederim, dedi.

 

Biga Adaspor Antrenörü Sedat Tirfilli yaptığı açıklamada;

 

Süper Amatör Ligde başarılı oyun sergiledik. Ligin başından bu zamana kadar çok emek harcadık. Hak ettiğimiz şampiyonluktu. Ligi namağlup bitirmek istiyoruz. Şuana kadar mağlubiyetimiz yok. Ligin bitmesine bir hafta var. Yaklaşık 20 yıl aradan sonra ligi namağlup bitirip, şampiyon olduk.

 

BAL ligine çıkmanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyorum. Önümüzdeki sezon BAL ligini Biga Adaspor, Bigaspor ve Çanakkale Dardanel Spor en iyi şekilde temsil ederler.

 

Biga Adaspor Başkanı Zeki Mutlu ve yönetim kuruluna, futbolcularımıza, taraftarlarımıza, spor severlere ve eğemi geçen herkese teşekkür ediyorum,dedi.

 

Önümüzdeki Sezon BAL Liginde 3 Takım Olabilir

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligin bitmesine bir hafta kala Yeni Çanspor küme düştü. Çanakkale Süper Amatör Ligde mücadele eden Biga Adaspor play out maçı oynamadan BAL ligine çıktı. Spor Toto Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Bigaspor ligde kalmayı başardı.

 

TFF 3.?üncü Ligde mücadele eden Çanakkale Dardanelspor sonuncu sırada yer alıyor. Ligin bitmesine 5 hafta var. Çanakkale Dardanelspor küme düşerse, önümüzdeki sezon BAL liginde Biga Adaspor, Bigaspor ve Çanakkale Dardanelspor olmak üzere toplam 3 takım mücadele edecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —