Sait Tanur Bu Karar Şehiriçi Minibüs Koop Mutsuz ve Tedirgin Etmiştir

Sait Tanur Bu Karar Şehiriçi Minibüs Koop Mutsuz ve Tedirgin Etmiştir

Biga Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında 10 tane daha şehiriçi minibüs hattı sayısının arttırılması görüşülmüş ve oy çokluğuyla kabul edilmişti. Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sait Tanur, basın toplantısı düzenleyerek konu hakkın

Biga Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında 10 tane daha şehiriçi minibüs hattı sayısının arttırılması görüşülmüş ve oy çokluğuyla kabul edilmişti. Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sait Tanur, basın toplantısı düzenleyerek konu hakkında açıklama yaptı.

 

??Biga Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında; gündemin beşinci maddesi Şehiriçi minibüs hat sayısının arttırılmasına dair, Mali Hizmetler Müdürlüğünün 21.03.2018 tarih ve E.4218 sayılı yazı görüşüldü. Oy çokluğuyla kabul edildi.??

 

Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sait Tanur yaptığı açıklamada;

 

14 Ocak 2018 tarihinde 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar gereği Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasının yapılan olağan kongresinde ben ve yönetimim, denetim kurulu arkadaşlarım, otobüsçü, minibüsçü, kamyoncu, taksici, kamyonetçi ve taksici esnaflarımıza ayrım yapmadan hizmet etmek üzere yönetime talip olduk. Demokratik ve güzel yarışın sonunda üyelerimizin çoğunluğu bizi tercih etti ve biz de göreve başladık.

 

İlkemiz; ??dürüstlük, eşitlik ve şeffaflıktır.?? Hedefimiz; ??hak ve menfaatlerini korumak?? onların kazançlarını arttıracak çalışmalar yapmak yerelde ve genelde gerek siyasi, gerek kamu kurumları ile iyi diyaloglar içersinde istişareler gerçekleştirerek üyelerimize en iyi hizmeti vermektir.

 

Yönetim kurulumuzda, denetim kurulumuzda, ihtisas odamızın alanına giren meslek temsilcileri mevcuttur. Üyelerimizin yaşadıkları sorunları ve karşılaştıkları güçlükleri biliyoruz. Meydana gelen sorun ve güçlüklerden de anında haberimiz olmaktadır. Sorunları ve güçlükleri çözmek veya çözüm yollarını arayıp bulmak odamızın ve dolayısıyla bizlerin asli görevidir.

 

Oda Başkanı olarak şahsım ve yönetim denetim kurulu arkadaşlarım; bizlerin tek amacı altı yüz değişik meslek grubunda kayıtlı üyemizin yasalar çerçevesinde hak ve menfaatlerini korumak kollamaktır. 5362 sayılı kanunun 11.?inci maddesi ??F?? bendi bunu bizlere yasal bir hak ve sorumluluk olarak verilmiştir.

 

Üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak kazanç ve refah seviyelerini yükseltmek mesleki sorunlarını çözmek için gerektiğinde resmi ve özel kuruluşlar nezninde girişimlerde bulunmak üyelerimizin hak ve menfaatlerinin korunabilmesi için gerektiğinde adli ve idari yargıya müracaat etmek sorumluluğunu 5362 sayılı kanun bize vermiştir.

 

Biz Şoförler Odası yönetimi olarak sorunlarımızın iyi diyaloglarla çözümünden yanayız. Kurumlar ve kuruluşlar kalıcıdır. İdareciler çalışanlar gelip geçicidir. Önemli olan görevin sona erdiğinde hoş bir seda bırakıp, ayrılmaktır. İyi anılmaktır.

 

Bu günlerde sizlerinde bilindiği gibi Belediye Meclisine şehir içinde toplu taşıma hizmeti yapan belediye denetimli minibüslerin sayılarının arttırılması yönünde bir teklif gündeme alındı. Meclis üyelerinin çoğunluğu Belediye Başkanının isteği yönünde bu teklifi kabul ettiler.

 

Her ne kadar Belediye Başkanı İsmail Işık yetki almamız, uygulamayı hemen yapacağız anlamına gelmese de, bu karar 76 No?lu Biga Şehiriçi Minibüs Kooperatifi üyelerimizi mutsuz ve tedirgin etmiştir. Çünkü daha 2 yıl önce 10 adet araç çalışma ruhsatı ihale yolu ile satılmış ve 50 olan minibüs sayısı 60?a yükseltilmiştir.

 

Şehiriçinde veya köylerimize yolcu taşımacılığı yapan esnaflarımızın maalesef günden güne artan maliyetlerden ve halkımızın toplu taşıma araçlarını kullanmayı tercih etmemeleri gibi sebeplerden dolayı gelir durumları ciddi ölçüde düşmüştür. Maalesef birileri Belediye Başkanı İsmail Işık?ı eksik ve yanlış bilgilendirmektedir. Günümüz şartlarında var olan minibüs sayımız şehiriçi taşımacılığına yetmekle kalmayıp, okulların tatil döneminde araçlar boşa çıkmakta, bazen de 15 gün araç çalışmak için sıra beklemektedir.

 

Ben ve yönetimim Belediye Başkanımız İsmail Işık?ın bu durumu bir daha gözden geçireceğini esnafımızı koruyup kollayacağını ve bu yönde bir meclis kararı aldırtacağını bekliyoruz.

 

Belediye Başkanı İsmail Işık?ın kendisi de bir esnaf ailenin yetiştirdiği bir büyüğümüzdür. Geçmişte olduğu gibi bundan sonrada biz kendisini esnafın yanında esnaf dostu bir başkan olarak görmek istiyoruz. Biz daha yeni seçildik. Güzel ve faydalı hizmetler yapmak istiyoruz. Bunun içinde başta Belediye Başkanımız olmak üzere sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, kamu kurum ve kuruluşlarının desteğine ihtiyacımız vardır. Ayrışarak bir yere varamayacağımızı biliyoruz.

 

Saygı değer basın temsilcilerimiz açıklamamın başında söylediğim gibi amacımız tüm esnaflarımıza eşit davranmak, onların sorunlarını çözmek, menfaatlerini korumak bizim asli görevimizdir. Toplantımıza katılıp, bizlerin sesini halkımıza ve ilgili yerlere duyurduğunuz için hepinize yönetim ve denetim kurulum adına teşekkür ederim, dedi.



Biga 10.04.2018 17:40:16 0
  • Cuma 25.3 ° / 14.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.6 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 14.8 ° false
  • BIST 100

    10517,87%1,92
  • DOLAR

    32,29% 0,07
  • EURO

    35,04% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2475,25% 0,38
  • Ç. ALTIN

    3964,16% 0,39