Biga CHP 23 Nisanı Kutladı

Biga CHP 23 Nisanı Kutladı

Biga Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı(Türkiye Büyük Millet Meclisi?nin açılışının 98.?inci yıl dönümünü nedeniyle Atatürk mozolesine çelenk koydu. CHP İlçe Başkanı Özgür Ceylan açıklama yaptı.

Biga Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı(Türkiye Büyük Millet Meclisi?nin açılışının 98.?inci yıl dönümünü nedeniyle Atatürk mozolesine çelenk koydu. CHP İlçe Başkanı Özgür Ceylan açıklama yaptı.

 

Saygı duruşu yapıldı ve istiklal marşı söylendi. Atatürk mozolesine çelenk koyuldu. Biga CHP İlçe Başkanı Özgür Ceylan açıklama yaptı.

 

Biga CHP İlçe Başkanı Özgür Ceylan yaptığı açıklamada;

 

Bugün burada çok önemli bir bayramı kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. 98 yıl önce 23 Nisan günü yurdumuzun her ilinden gelen temsilcileriyle TBMM açılarak Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmıştı.

 

Açılan bu meclis, Kurtuluş Savaşımızı yöneterek bağımsız Türkiye?nin kurulmasında en önemli görevi üstlenmiştir. 98 yıl sonra meclisimiz hala dimdik ayakta durmaktadır. Ancak bağımsızlık mücadelesi veren o meclis, günümüzde bir kişinin iradesine boyun eğen ortak akıldan hoşgörüden uzak kullandığı oyu açık açık göstererek yaranmaya çalışan iktidar milletvekillerinden oluşmuş bir duruma gelmiştir. Bu çok acı bir durumdur.

 

Belki de tarihimizin hiç döneminde rastlamadığımız kadar baskıcı, otoriter, bütün güçlerin tek bir adamda toplandığı bir yönetim ile karşı karşıyayız. Milli egemenliğimiz ve bağımsızlığımız sürekli kandırılan, aldatılan Man adalarında şirketler açan yanlış dış politikalar sonucu diş bataklığa saplanmış, iç politikada gergin suçlayıcı yönetim anlayışı etkisi altında her gün tehdit ve tehlike altında bulunmaktadır.

 

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk?ü ve onun çağının devrimlerini anlayamayan zihniyet ülkemizi maalesef tek adam hayaliyle tutarsız, dengesiz, akıl ve bilimden uzak noktaya sürüklemektedir.

 

Bizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak tıpkı 98 yıl önce bugün olduğu gibi, Kuvay-i Milliye ruhuyla Ulusal Egemenliğimize yeniden sahip çıkmalıyız. Dünyada tek bayram olarak hediye edilen pırıl pırıl çocuklarımız için yapmalıyız.  Baskıyı ret eden çağdaşlaşmak isteyen her biri umut olan gençlerimiz için yapmalıyız. Bunu şiddet gören hunlarca katledilen kadınlarımız için yapmalıyız. Vatan mücadelesinde terör saldırılarında hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimiz için yapmalıyız.

 

Biz inanıyoruz ki baskın seçim, mühürsüz oylar, emir alan YSK üyeleri gibi her ne oyun oynanırsa oynansın birbirimize inanırsak, güvenirsek, birlikte mücadele edersek güzel günler Haziran ayı kadar yakındır. Meclisimizi açarak bize milli egemenliği kazandıran başta Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, emeği geçen tüm büyüklerimizi saygı ve minnetle anıyor. Başta bu bayramı asıl sahibi çocuklarımız olmak üzere herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum, dedi.

 

Düzenlenen tören; Belediye Başkanı İsmail Işık, CHP Biga İl Genel Meclis Üyesi Rıdvan İpek, CHP İlçe Başkanı Özgür Ceylan, Belediye Meclis Üyesi Zafer Taşkın, Birol Özlenir, CHP Gençlik Kolları Başkanı Burak Yıldırım, ve partililer katıldı.



CHP 23.04.2018 18:02:47 0
  • Perşembe 18.4 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61